Samsung, Galaxy Flip 6 ve Fold 6 için işlemci kararını verdi

Samsung kararını verdi: Galaxy Flip 6 ve Galaxy Fold 6'da hem Snapdragon, hem de Exynos işlemciler kullanılacak mı, kullanılmayacak mı?

Samsung, Galaxy Flip 6 ve Fold 6 için işlemci kararını verdi

Samsung’un Galaxy Z Flip 6 ve Galaxy Z Fold 6’yı, Fransa'daki Olimpiyatlar öncesinde Temmuz ayında Paris'te düzenlenecek yılın ikinci Unpacked etkinliği sırasında tanıtması bekleniyor. Daha önce ortaya çıkan sızıntılar, Samsung’un her iki katlanabilir cihazı yeni renk seçenekleriyle piyasaya sürebileceğini öneriyordu.

Galaxy Z Flip 6, kısa bir süre önce Geekbench listelerinde iki kez göründü. İlk görünmesi GPU testlerini içerirken, ikinci seferde CPU karşılaştırma testlerinde yer alıyordu. Ayrıca, Galaxy Z Flip 6’nın daha kalın bir katlanabilir ekrana sahip olması sayesinde ekranda kıvrım oluşumunu en aza indirmesi bekleniyor.

Galaxy Z Fold 6’nın ise daha geniş bir dış ekrana sahip olması ve geçtiğimiz yıl sunulan Galaxy Z Fold 5 ile aynı kamera ve batarya özelliklerine sahip olacağı söyleniyor. Bir başka söylenti de, Samsung’un yeni telefonlarda hem Exynos hem de Snapdragon çiplerini kullanacağını öneriyordu.

Ancak, The Elec’in son haberine göre Samsung, Galaxy Z Flip 6 ve Galaxy Z Fold 6 için tamamen Snapdragon’a geçmeye karar verdi ve ikili çip stratejisini terk edebilir. Haber kaynağı, Güney Koreli teknoloji devinin gelecekteki katlanabilir cihazlarında Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisini kullanabileceği ve Exynos çip setini Galaxy S serisi telefonları için saklayacağını bildiriyor.

The Elec, şirketin tamamen Snapdragon’a geçmesinin arkasındaki sebebin, katlanabilir telefonlara başlangıcından beri Snapdragon’un güç vermesi ve katlanabilir serinin üst seviye olmasının yanı sıra, standart Galaxy S serisi telefonlardan daha pahalı olması olduğunu söylüyor.