Samsung Galaxy Fold 6, ekran konusunda yeni bir devrime imza atabilir

Samsung, katlanabilir telefonları hakkında en çok eleştiri aldığı konuya nihayet el atacak gibi görünüyor. Galaxy Fold 6, ekran konusunda farklı bir en - boy oranına sahip olabilir.

Galaxy Fold 6, ekran konusunda yeni bir devrime imza atabilir

Samsung’un katlanabilir telefonları, segmentte en güvenilir ve tutarlı cihazlar arasında yer alıyor. Ancak sahip oldukları bu konum, her açıdan en iyileri oldukları anlamına da gelmiyor.

Galaxy Z Fold serisi telefonların dar kapak ekranları pek çok kişi tarafından beğenilmiyor ve yıllardır Samsung’dan kapak ekranlarını biraz daha genişletmesi talep ediliyor. Koreli blog sitesi Naver'e göre kullanıcıların bu talebi, en sonunda Galaxy Z Fold 6 ile karşılanacak.

Samsung’un Galaxy Z Fold 6 ile kapak ekranı ve iç ekranın ekran en boy oranını değiştireceği söyleniyor. Q6 kod adını taşıyan cihazın ekranı için farklı bir en boy oranına sahip olduğu iddia ediliyor. Söylentiye göre Samsung, çeşitli konseptleri test ederek Galaxy Z Fold 5’ten farklı ekran en-boy oranına sahip bir tasarıma karar verdi. Ancak bu raporlar, en boy oranının Galaxy Z Fold 5’ten daha geniş olup olmadığını doğrulamıyor.

Görünüşe göre Galaxy Z Fold 6’nın tasarımı Galaxy S25 serisiyle benzer bir yolda ilerleyecek. Ayrıca, çoğu Çinli katlanabilir telefon gibi Galaxy Z Fold 6’nın da önceki modellere göre daha hafif bir tasarıma sahip olduğu ve katlanabilir ekranın kırışıklığını azalttığı bildiriliyor. Samsung, Galaxy Z Fold 5 ile beraber, kapalıyken telefonun iki yarısı arasında boşluk bırakmayan bir menteşe sistemini tanıtmıştı. Artık Samsung’un telefonu daha ince ve hafif hale getirmesi ve daha geniş bir kapak ekranı sunması bekleniyor.