Samsung, Galaxy Glasses ve Galaxy Ring cihazlarını yakında sahneye sürebilir

Samsung’un Galaxy Glasses ve Galaxy Ring akıllı cihazları, çok yakında kullanıcılarla buluşabilir.

Samsung'dan Galaxy Glasses ve Galaxy Ring geliyor

Samsung yakında akıllı giyilebilir cihaz yelpazesini genişleterek akıllı saatler ve kablosuz kulaklıklardan daha fazlasını sunabilir. Şirket geçtiğimiz hafta Galaxy Ring ve bir çift Galaxy Gözlük için 2 yeni ticari marka başvurusunda bulundu. Sonuncusu, Samsung'un 1 Şubat'ta Galaxy Unpacked'da tanıttığı XR (genişletilmiş gerçeklik / karma gerçeklik) başlığının son adı olabilir.

Samsung'a 23 Şubat'ta KIPRIS (Kore Fikri Mülkiyet Hakları Bilgi Servisi) tarafından Galaxy Ring ticari markası başvurusunda bulunulmuştu. Galaxy Ring, "halka şeklinde sağlık göstergelerini ve/veya uykuyu ölçen akıllı bir cihaz" olarak tanımlanıyor.

KIPRIS başvurusu konuyla ilgili başka herhangi bir ayrıntı vermiyor, ancak bu tür bir akıllı giyilebilir cihazla ilgili bilgilere ilk kez rastlamıyoruz. Ekim 2022'de Kore'den gelen raporlar Samsung'un gerçekten de kullanıcının sağlığını ve faaliyetlerini izleyebilen bir akıllı yüzük geliştirdiğini iddia etmişti. Firma 2021 yılında USPTO'ya akıllı yüzük patenti için başvuruda bulundu.

Galaxy Glasses karma gerçeklik cihazı daha erken gelebilir

Samsung, 1 Şubat'ta Unpacked'da yeni XR (genişletilmiş gerçeklik) deneyimleri geliştirmek için Google ve Qualcomm ile ortaklık kurduğunu doğruladı. Ve önceki bulgulara göre, bu yaklaşan karma gerçeklik cihazı dahili bir bataryaya sahip, bu da onu büyük olasılıkla ilkel VR uygulamaları için bir akıllı telefon barındırabilen bir kabuktan ziyade bağımsız bir akıllı gözlük haline getiriyor.

KIPRIS'e göre, yakında çıkacak olan bu gözlüğün adı "Galaxy Glasses" olacak. Ya da en azından Samsung bu ismi başkalarının kullanmasını engellemek için ticari marka haline getirmiş olabilir. Her 2 durumda da Galaxy Glasses, "sanal gerçeklik deneyimi için kulaklık", "akıllı gözlük", "akıllı telefon", "artırılmış gerçeklik deneyimi için başlık" ve "kulaklık" gibi ürünler altında sınıflandırılıyor.

Bu sınıflandırmalar, Galaxy Gözlüklerin dahili akıllı telefon benzeri özelliklere ve kulaklıklara sahip olduğunu ve tek başına sanal ve artırılmış gerçeklik (veya karma gerçeklik) deneyimleri sunabileceğini gösteriyor.

Samsung, Galaxy Glasses'ın ne zaman piyasaya sürmek isteyebileceğini açıklamadı. Ancak Galaxy Ring'den önce piyasaya çıkma ihtimali oldukça yüksek görünüyor.