Samsung, Galaxy Note 8 İle Yine En İyi Ekranı Yaptı

DisplayMate, Samsung Galaxy Note 8'in ekranı üzerinde yaptığı detaylı incelemelerde artık şaşırtmayan sonuca yine ulaştı

Note 8'in ekranı yine başardı!

Samsung, en iyi ekran üreticilerinden bir tanesi. Telefonlarında kullandığı ve çıtayı her sene daha yukarı taşıyan ekranlar, Galaxy Note 8 ile yeni bir seviyeye ulaştı.

Display Mate'in detaylı araştırmasına göre Galaxy Note 8'in ekranı, şimdiye kadar çıkan tüm telefonlardakine kıyasla daha iyi. Firmanın incelemelerine göre Note 8'in 6,3 inç'lik ekranı, Galaxy S8'e kıyasla yüzde 20 daha büyük. İnceleme sırasında 1.200 nit değerine ulaşan ekran, Galaxy S8'in ekranından yüzde 22 daha parlak.

Peki daha parlak, daha iyi anlamına geliyor mu? Evet, çünkü Galaxy Note 8'in ekranı doğal bir renk gamı sunuyor. Yani Note 8, Samsung'un 4K OLED ekranlarında olduğu gibi daha çok renk gösterebiliyor (farkı hissetmeseniz bile).

Apple'ın bir sonraki telefonu da OLED ekranla geleceğinden Samsung'un en iyi ekranlardaki liderliğinin elinden gidip gitmeyeceği merak konusu. Apple'ın DisplayMate'ten alacağı puan, OLED alanında yeni olmasından dolayı Samsung kadar yüksek olmayabilir. Yine de Apple'ın ne yapacağını kestirmek zor. Firma gerçekten OLED'e geçiyorsa, bu teknoloji için büyük kaynaklar ayırdığından şüphemiz yok. 12 Eylül'e çok az kaldığından biraz daha bekleyip, göreceğiz.

Okuyucu Yorumları