Samsung Galaxy S10, 2019 Boyunca Ne Kadar Satacak?

Samsung'un yeni akıllı telefonu Galaxy S10, 2019 yılı boyunca ne kadar satacak? Gelen tahminler Samsung için sevindirici.

Samsung için sevindiren S10 tahmini

Galaxy S10 serisi, geçtiğimiz hafta 70'den fazla ülkede birden satışa çıktı. Galaxy ailesinin tamamına baktığımızda, her modeliyle gerek müşterilerden gerek eleştirmenlerden en çok övgüyü alan S serisi modelleri olan yeni telefonlar için satış tahminleri de iyi görünüyor. Gelen raporlara göre Galaxy S10 sevkiyatlarının bu yılın ilk yarısında 20 milyon adede ulaşabileceği düşünülüyor. Bu da özellikle son zamanlarda yorgunluk ve durgunluk gözlenen akıllı telefon piyasası düşünüldüğünde, Samsung için önemli bir başarı olacak.

Yine aynı raporda, Galaxy S10'un yıl boyunca yapılacak tüm sevkiyatlarla toplam 40 milyon adede ulaşabileceği belirtiliyor. Eğer bu gerçekleşirse, Galaxy S10, Galaxy S9'dan daha fazla satmayı başaracak. Zira geçtiğimiz yılın amirali Galaxy S9, 35 milyonluk satış başarısı yakalamıştı.

Kuşkusuz sektördeki herkes bu kadar iyimser değil. Galaxy S10'un böylesi bir satış yakalayamayacağını düşünenler de var muhakkak. Ancak böylesi bir iyimser tablolun oluşmasına sebep olan şey, Galaxy S10 için gelen ön siparişler. Samsung'un memleketi Güney Kore'de ön siparişlerin ilk gününde yaklaşık 180 bin Galaxy S10 satıldı. Bu da Galaxy S9'a kıyasla yüzde 120 daha yüksek bir oran. Ancak yılın geri kalanında neler olur, şimdiden tahmin etmesi zor. Bunu hep birlikte göreceğiz.

Okuyucu Yorumları