Samsung Galaxy S10 Kısıtlı Bir Pazarda Yer Alacak

Samsung'un 5G destekli akıllı telefon modeli Galaxy S10 5G'yi elinizde görmeyi bekliyorsanız, bu haber sizi üzebilir.

Galaxy S10 5G bu ülkelere gelecek!

Samsung'un Unpacked etkinliğinde duyurduğu Samsung Galaxy S10 serisi sürpriz bir dördüncü üyeye sahipti: Samsung Galaxy S10 5G. Ancak modelin ismi sizi yanıltmasın, Samsung'un dev amiral gemisi modeli serinin diğer modellerine göre daha gelişmiş bir antenden fazlasını sunuyor.

Samsung Galaxy S10 Kısıtlı Bir Pazarda Yer Alacak
Görsel: Samsung

Dört arka kamera, daha geniş bir ekran, daha geniş kapasiteli bir batarya ve daha hızlı şarj özellikleri ile serinin diğer üyelerinden ayrı bir konuma sahip olan bu model, Samsung tarafından sadece belirli ülkelerde satışa sunulacak. Bu beklenilen bir durum zira 5G teknolojsini destekleyen bir akıllı telefon modelinin 5G teknolojisine sahip olmayan bir pazarda piyasaya sürülmesi mantıksız bir tercih.

Samsung Galaxy S10 5G, bu strateji ile ilk olarak Güney Kore Amerika Birleşik Devletleri'nde satışa sunulacak. İki ülkedeki servis sağlayıcıları ve operatörler, 5G ağı için altyapı çalışmalarını neredeyse tamamladı ve operatörler bu ağlarla uyumlu cihazları satmaya 5G teknolojisinin kullanıldığı ilk günde hazır olacak. Örneğin Verizon, Samsung tarafından Galaxy S10 5G modelinin dağıtımcılığı için onaylanmış ilk operatör durumunda.

Güney Koreli teknoloji devi, ilk etapte kendi anavatanında ve ABD'de sunacağı akıllı telefonları yaz ayları içerisinde Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, İsviçre ve Birleşik Krallık'ta da satışa sunacak. Bu ülkelerde bulunan operatörler olan Deutsche Telekom, EE, Orange, Sunrise, Swisscom, TIM, Telefonica ve Vodafone ise Samsung'un 5G destekli akıllı telefon modelini satmak adına anlaştığı firmalar arasında. Ancak söz konusu ülkelerdeki tüm operatörler bu imkânı sunma fırsatı yakalayamayacak ve modelin fiyat etiketi de operatörler arasında farklılık gösterecek.

Samsung, 5G teknolojisinin küresel çapta yayılması ile bu yeni Galaxy modelini daha fazla pazarda satışa sunmaya devam edecek fakat Samsung'un odağı, halihazırda bu teknolojiyi destekleyecek altyapıyı kurmuş olmaları sebebiyle sözü edilen ülkelerde olacak.

Okuyucu Yorumları