Samsung'un amiral gemisi telefonu Galaxy S23 Ultra, pil ömrü ile tüm iPhone'ları geride bıraktı

Samsung Galaxy S23 Ultra, iPhone modellerini de içeren "ultra premium" segmentinde pil ömrüyle liderliğe oturmayı başardı. Ama konu tüm telefonlar olduğunda, S23 Ultra'nın karnesi o kadar da parlak değil.

Galaxy S23 Ultra, pil ömrü ile tüm iPhone'ları geride bıraktı

Galaxy S23 Ultra’nın en dikkat çekici özelliklerinden birinin inanılmaz pil ömrü olduğu rahatlıkla söylenebilir. Telefonun pil ömrü o kadar iyi ki, pek çok kişi ve kuruluşu etkilemeyi başardı.

DxOMark, yaptığı testler sonucunda elde ettiği, Galaxy S23 Ultra'nın pil ömrü ile ilgili bulgularını yayınladı. Ve Galaxy S23 Ultra, ultra premium telefonlar söz konusu olduğunda iPhone 13 Pro Max, iPhone 14 Pro Max ve iPhone 14 Plus gibi cihazların önünde, listenin en tepesinde yer alıyor.

Galaxy S23 Ultra, ultra premium ve piyasadaki diğer tüm akıllı telefonların yer aldığı küresel sıralamada ise Honor Magic5 Lite 5G, Honor x7a, Oppo Reno6 6G, Realme GT Neo 2 5G ve Honor x9a'nın ardından 6. sırada yer aldı. Galaxy S23 Ultra genel sıralamada ilk sırayı alamasa da, pil ömrü açısından piyasadaki tüm iPhone'lardan daha üstün olduğu açık.

DxOMark, Galaxy S23 Ultra'nın tek bir şarjla 2 gün 19 saat dayanabileceğini söylüyor. Artı ve eksilere baktığımızda, telefonun pil ömrü orta düzeyde kullanımda puan kazandığı ve yaklaşık 67 saat kullanıma ulaştığı görülüyor. Video izlerken “Mükemmel” olarak derecelendirildi, ancak ilginç bir şekilde, kamera kullanmak veya müzik dinlemek gibi diğer etkinliklerde düşük puan aldı. Ayrıca kaynak, pil ömrünün %5'e ulaştığında çöktüğünü de belirtiyor. Bu, Samsung Galaxy telefonlarında yaygın bir sorun gibi görünüyor.

Bu arada Galaxy S23 Ultra'nın DxOMark kamera sıralamasından hem küresel hem de ultra premium kategorilerde zar zor ilk 10'a girdiğini de hatırlatalım.