Samsung, Galaxy S23'te olduğu gibi, Galaxy S24'te de Snapdragon'un özel bir modelini kullanacak

Ortaya çıkan bir performans kıyaslamasına göre, piyasaya çıkacak Galaxy S24 Snapdragon 8 Gen 3'ün özel bir modelini kullanacak. Başka bir deyişle Koreli dev, Galaxy S23'te yaptığını Galaxy S24'te de tekrarlayacak.

Samsung, Galaxy S24'te de Snapdragon'un özel bir modelini kullanacak

Yakında çıkacak bir Nubia telefon için yapılan yeni bir performans kıyaslaması, Samsung'un önümüzdeki yılın başlarında piyasaya sürülecek Galaxy S24 için Snapdragon 8 Gen 3'ün özel bir versiyonunu kullanacağını doğruluyor.

Galaxy S24+ geçtiğimiz ay Geekbencnh'te ortaya çıkmıştı ve benchmark sonucu, yaklaşmakta olan Samsung amiral gemisinin yeni bir Qualcomm yonga seti ile güçlendirildiğini doğruladı. Ancak o zaman, yeni nesil Qualcomm çipini kullanacak olan akıllı telefonlarla bir karşılaştırma imkanımız yoktu. Şimdi ise var.

Yaklaşmakta olan RedMagic 9 olduğuna inanılan Nubia "NX769J" için daha yeni bir Geekbench girişi, Nubia telefonunun Galaxy S24+ ile aynı "pineapple" anakartına sahip olduğunu ortaya çıkardı. Başka bir deyişle, her iki telefon da yaklaşmakta olan Snapdragon 8 Gen 3 SoC tarafından desteklenecek.

Ancak, Samsung'un Galaxy S24'ü aynı Snapdragon 8 Gen 3 çipinin güçlendirilmiş bir versiyonuyla donatacağı dikkat çekiyor.

"Normal" Snapdragon 8 Gen 3 yongasının temel frekansı 2.26GHz. 2.27GHz hızında çalışan iki CPU çekirdeği, 2.96GHz hızında çalışan 5 çekirdek ve 3.19GHz hızında çalışan bir çekirdeği bulunuyor.

Bunlar çipin standart versiyonunun özellikleri gibi görünüyor. Galaxy S24+ ise farklı bir konfigürasyona sahip. Galaxy S24 çipi, 2+5+1 CPU çekirdeği yerine 2+2+3+1 düzeninde dört CPU kümesine sahip.

"for Galaxy" Snapdragon 8 Gen 3, ilk iki CPU çekirdeğinde aynı 2.26GHz temel frekansa ve 2.27GHz frekansa sahip. Bununla birlikte, üç çekirdekli işlemci 2.96GHz yerine 3.15GHz'de ve tek yüksek performanslı çekirdek 3.30GHz'de çalışıyor.

Tüm bunlar Samsung ve Qualcomm'un bu yılın başlarında Galaxy S23'ün özel bir "for Galaxy" Snapdragon 8 Gen 2 SoC ile duyurulmasıyla başlattıkları ortaklığı sürdüreceklerini gösteriyor.

Bununla birlikte, Qualcomm'un 2024'ün sonlarında diğer OEM'lerin kullanması için "for Galaxy" çipinin aynı derecede güçlü bir versiyonunu piyasaya sürme olasılığı var. Bu varsayımı yapabiliriz çünkü gündemde yeni bir RedMagic 8S Pro var ve Galaxy S23 çipiyle aynı özellikleri paylaşan bir Snapdragon 8 Gen 2 versiyonuna sahip gibi görünüyor, böylece Samsung'un ayrıcalıklı durumu ortadan kalkıyor.