Samsung Galaxy S24 FE, şaşırtıcı derecede güçlü bir telefon olabilir

Samsung'un piyasaya çıkarmaya hazırlandığı Galaxy S24 FE, beklentilerin çok üzerinde yeteneklere sahip bir telefon olarak kullanıcılara ulaşabilir. Peki Samsung'un bu telefon için planları nedir?

Samsung Galaxy S24 FE, şaşırtıcı derecede güçlü bir telefon olabilir

Eğer bu yıl güçlü bir Samsung Galaxy S24 FE bekliyorsanız, beklentileriniz karşılanacak gibi görünüyor. Zira Samsung'un bu sene için de bir FE sürümü hazırladığına dair söylentiler firmadan sızdı. Yine de Samsung her yıl FE modellerini piyasaya sürmediği için, bunun garanti olmadığını hatırlatalım.

İnternete sızan bilgilere göre Galaxy S24'ün FE sürümü, uzun yıllar kullanılabilecek kadar güçlü bir telefon olacak.

İki farklı işlemci modeli

Samsung Galaxy S24 FE, Snapdragon 8 Gen 3 yonga seti veya Exynos 2400 ile gelecek. Bu yonga setlerini kullanan standart Samsung Galaxy S24'te olduğu gibi, alacağınız yonga seti telefonu hangi ülkeden satın aldığınıza göre değişebilir. ABD, Kanada ve Çinli kullanıcılar Snapdragon versiyonunu alırken, dünyanın geri kalanı Exynos alıyor. Bu yüzden FE modelinde de aynı ayrımın olacağı tahmin ediliyor.

Her halükarda, Snapdragon tartışmasız bir üstünlüğe sahip olsa da, bunların her ikisi de üst düzey yonga setleri. Aslında Samsung Galaxy S23 FE, standart Samsung Galaxy S23'ten daha düşük bir işlemci ile gelmişti, dolayısıyla S24'ün FE modelinde güçlü bir işlemci kullanmak sürpriz sayılabilir.

Ayrıca Samsung Galaxy S24 FE'nin 4,500mAh bataryaya, 12GB RAM'e ve 128GB veya 256GB depolama alanı seçeneğine sahip olacağı iddia ediliyor.

Son olarak, telefonun muhtemelen 6.1 inç boyutunda bir AMOLED ekrana sahip olması bekleniyor. Ancak bu boyut kesin değil. Standart Samsung Galaxy S24 6.2 inç AMOLED ekrana sahip. Samsung eğer bu yılki FE'yi daha gösterişli bir model yapmak istiyorsa, daha büyük bir ekran bile tercih edebilir.