Samsung, Galaxy S25 ile Snapdragon işlemcileri tamamen terk mi edecek?

Yeni bir iddiaya göre Samsung'un Galaxy S25 serisinin tamamında Exynos çiplerini kullanması ve bu kez Snapdragon işlemcilere şans tanımaması bekleniyor.

Samsung, Galaxy S25 ile Snapdragon işlemcileri tamamen terk mi edecek?

Bu yılın başlarında Samsung, Galaxy S24 serisini piyasaya sürdü. Ve bu seri, bölgeye göre Exynos veya Snapdragon yongaları ile sunuldu. Peki ya Galaxy S25 serisinde işlemci seçimi ne olacak? Yakın zamanda ortaya çıkan bir söylenti, şirketin Galaxy S25 serisinde Snapdragon çiplerden vazgeçerek yalnızca Exynos çipleri kullanabileceğini iddia ediyor.

Exynos 2400, önceki Exynos yongalarına göre büyük bir ilerleme kaydetmiş olsa da hala en yeni Snapdragon muadili kadar iyi değil. Dolayısıyla Samsung'un Exynos çiplerini Snapdragon işlemcilerle aynı seviyeye getirmek için biraz daha iyileştirme yapılması gerekiyor.

Gelecek yıl Samsung'un hedefleri daha da yüksek olabilir, en azından şirketin Galaxy S25 serisinde yalnızca Exynos çipleri kullanmayı planladığını iddia eden bir söylentiye inanırsak... Bu söylenti Samsung'un 2025 yılında yalnızca Galaxy Z serisinde Snapdragon çipleri kullanacağını, o yıl piyasaya sürülecek Galaxy A serisi telefonların ise Exynos ve MediaTek çiplerden oluşacağını da iddia ediyor.

Koreli teknoloji devi Exynos yongalarını daha iyi hale getirmek istiyor ve 2025 yılında Galaxy S25 telefonları için yeni bir Exynos 2500 yongası üzerinde çalışıyor. Exynos 2500'ün şu dört nedenden ötürü iyi olması bekleniyor:

  • Birden fazla rapor, Samsung'un yeni nesil Exynos çipini optimize etmek için ayrı bir ekip oluşturduğunu iddia ediyor.
  • Bu kez şirketin Exynos çipini Galaxy telefonlar için özel olarak üretmesi bekleniyor.
  • Çipin Samsung Foundry'nin ikinci nesil 3nm üretim sürecini kullanacağı bildiriliyor.
  • Arm'nin Cortex-X5 CPU çekirdeğinin Apple'ın A/M serisi çiplerindeki CPU'lardan daha hızlı olacağı bildiriliyor.

Tüm bu değişiklikler Exynos çiplerine ciddi iyileştirmeler getirmek için yeterli. Bununla birlikte, Galaxy S25'in yalnızca Exynos çiplerini kullanabileceğine inanmak hala zor. Elbette bu sadece bir söylenti, şu ana kadar Samsung'dan herhangi bir doğrulama gelmedi. Ancak bu doğruysa, Samsung'un bir sonraki Exynos çiplerini Galaxy S25 telefonları için çok daha iyi hale getireceği anlamına geliyor.