Samsung Galaxy S7, iPhone 6S'e karşı!

Galaxy S7'yi Apple'ın en son telefonlarından iPhone 6S ile karşılaştırdık!

Galaxy S7 vs. iPhone 6S!

Akıllı telefonlar arasında yapılabilecek en önemli kıyaslama, Samsung'un en son Galaxy telefonuyla Apple'ın en son iPhone'u arasında yapılan kıyaslama olsa gerek.

Galaxy S7 ve iPhone 6S'in her ikisi de etkileyici donanımlara sahipler. Peki ikisi arasında kararsız kalanlardansanız, hangisini seçmelisiniz? Bu ilk karşılaştırmamızın size fikir vermesini umuyoruz.

Tasarım

iPhone 6S'e göre daha hantal bir telefon olan Galaxy S7, masanın üzerine yüz üstü bırakıldığında rakibinden biraz daha yüksekte kalıyor. Ancak telefonları ele aldığınızda büyük bir fark hissetmiyorsunuz. Bunda Galaxy S7'nin yenilenen kavisli arka yüzünün katkısı var.

Samsung Galaxy S7, iPhone 6S'e karşı!
Telefonların alt kısmı çok benziyor

Arka taraftan dışarıya doğru çıkan kameralar, bazı kullanıcıların sinirini bozabiliyor. Bu durum Galaxy S7'de eskisi kadar belirgin değil.

Galaxy S7, IP68 su geçirmezlik özelliğine sahipken iPhone'da resmi olarak böyle bir özellik bulunmuyor.

Galaxy S7'nin 5,1 inç'lik ekranı hem daha büyük, hem de QHD çözünürlüğüne sahip olduğundan çok daha yoğun. Apple'ın 4,7 inç'lik ekranı ise 720p çözünürlük ile yetiniyor.

Anahtar özellikler

Anahtar özellikler

iPhone 6S'in en çok öne çıkan özelliklerinden bir tanesi, 3D Touch işleviydi. Benzer işlevin Galaxy S7'ye gelebileceği söyleniyordu, ancak bu gerçek olmadı.

Ancak Samsung'un bu seneki iddiası, kapanmayan ve sürekli olarak saati gösteren "Always On Display" işlevi. Bu işlev her saat yüzde 1'e yakın pil harcadığından, pil ömrünü etkileyebiliyor.

Galaxy S7'deki bir başka yenilik, oyun kaydetme, uyarıları devre dışı bırakma gibi oyun araçları sunan Game Launcher. Elbette geri dönüş yapan microSD kart slotunu atlamamak gerekiyor. Galaxy S7'nin depolama alanını microSD kart ile genişletebilirken iPhone'un 16GB, 64GB ve 128GB dahili depolama seçeneklerine mahkumsunuz.

Arayüz, pil ve kamera

Arayüz, pil ve kamera

Arayüz

Samsung, giriş ekranı widget'ları ve uygulamalarıyla Android deneyimini üst seviyeye taşıyor. Apple ise giriş ekranını uygulama listesi olarak kullanmaya devam ediyor. İndirdiğiniz her uygulama ekranda beliriveriyor.

İlk testlerimiz, Galaxy S7'nin akıcılıkta Apple'a yetiştiğini gösterdi. Daha fazla RAM, daha fazla çekirdekle gelen cihaz, performans konusunda çok hızlı iPhone 6S'in gerisinde kalmıyor.

Pil

Pil

Galaxy S7'nin 2550mAh'den 3000mAh'e yükselen pili, bizi uzun bir pil ömrü elde edeceğimiz konusunda ümitlendiriyor. Android 6 Marshmallow'daki Doze Mode ile birlikte pil ömründe gelişmeler görmeyi umuyoruz.

Apple ise iPhone 6'dan iPhone 6S'e geçişte 3D Touch ekrana yer açmak için bir miktar pil kapasitesini feda etmişti. Bunun sonucu olarak pil ömründe bir miktar gerileme ortaya çıkmıştı. Apple'ın 10 saat web gezintisi iddiasına Samsung'un yetişip yetişemeyeceğini biz de merak ediyoruz.

Kamera

Kamera

İki telefonun kamerası da artık 12MP. Ancak Apple, önceki modele göre piksel yoğunluğunu artırırken Samsung, 16MP'den 12MP'e gerilemiş bulunuyor. Samsung'un megapiksel sayısında geri gitmesine rağmen birkaç avantajı var. Kamera, geniş diyaframı sayesinde daha iyi düşük ışık performansı sunarken dual pixel sensor sayesinde çok hızlı otomatik odaklanabiliyor. İlk testlerimiz Galaxy S7'nin kamerasının daha hızlı fotoğraf çekebildiğini gösterdi.

Samsung daha yumuşak, renkli fotoğrafları tercih ederken Apple, gerçekliğe önem veriyor. Bu, aslında kullanıcıları ikiye bölecek bir karar. İki telefonun kameraları arasındaki gerçek farkı değerlendirebilmemiz için Galaxy S7'yi kapsamlı olarak test etmemiz gerekiyor.

İlk karar

Karşımızda her zamankinden farklı bir görüntü yok: Samsung'un telefonu daha çok işlev sunarken Apple, daha basit yaklaşımı kabul ediyor. Galaxy S7'de çok sürpriz bir yenilik olmasa da çok güçlü bir telefon ve pil ömrü, genişletilebilir depolama konusundaki sorunları gidermiş görünüyor.

Okuyucu Yorumları