Samsung, Galaxy Watch serisine uygun fiyatlı bir model eklemek istiyor

Samsung yeni bir bütçe dostu Galaxy Watch modeli planlıyor olabilir. Tahminler, bu modelin Galaxy Watch FE olacağı yönünde.

Samsung, Galaxy Watch serisine uygun fiyatlı bir model eklemek istiyor

En son sızıntılara göre Samsung, Galaxy Watch akıllı saat serisine bütçe dostu bir model eklemek istiyor. Android Headlines tarafından IMEI veri tabanında tespit edilen bazı model numaraları, Samsung’un ABD ve Kore’yi de içeren küresel pazar için bir Galaxy Watch FE üzerinde çalıştığını vurguluyor. SM-R866F, SM-R866U ve SM-R866N model numaraları IMEI veritabanında bulundu ve şu an için Galaxy Watch FE ile ilgili mevcut olan tek bilgi bu.

Galaxy Watch FE’nin Galaxy Watch 4’e benzer özelliklerle gelebileceğine dair söylentiler var. Güvenilir bir sızıntı kaynağı olduğu söylenebilecek Roland Quandt, Samsung’un 2024’te Galaxy Watch 4’ü Galaxy Tab S6 ile birlikte yeniden piyasaya sürmeyi planladığını söylüyor. Samsung, yenilenen Galaxy Watch 4 için Galaxy Watch FE adını kullanmaya karar vermiş olabilir.

Samsung’un adlandırma sisteminde FE (Fan Edition) serileri, üst düzey modellerin daha bütçe dostu sürümlerini temsil ediyor. Örneğin Galaxy S23 FE ve Galaxy S21 FE gibi Samsung Galaxy FE telefonları, üst seviye Galaxy S serisi telefonların hafifletilmiş ve uygun fiyatlı versiyonları. Benzer şekilde Galaxy Watch FE de Samsung’un giyilebilir ürün serisinin ucuz bir versiyonu olacaktır. Ayrıca söylentiler, Galaxy Watch FE'nin Galaxy Watch 4’te bulunan daha eski bir Exynos W920 SoC’yi de içerebileceğini öne sürüyor.

Apple’ın da kendi bütçe dostu Apple Watch SE sürümünü sunduğu düşünülürse, bu tür yeni bir akıllı saat serisi, Samsung’u bir kez daha Apple ile benzer bir seri sunuyor hale getirecektir.

Samsung’un Galaxy Watch FE’yi tanıtma planlarına veya şirketin bu konuda aktif olarak çalışıp çalışmadığına ilişkin resmi bir bilgi bulunmuyor. Ancak Galaxy Watch 7’nin temmuz ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor ve bazı yapay zeka özelliklerini de içermesi bekleniyor.