Samsung Galaxy Z Flip 6, beklenenden çok daha güçlü olabilir

Samsung'un katlanabilir telefon serisi Z Flip'in 6. nesline dair sızan bilgiler, merak edilen özelliklerini ortaya koyuyor. Dahası bu özellikler, telefonun beklenenden çok daha güçlü olacağına işaret ediyor.

Samsung Galaxy Z Flip 6, beklenenden çok daha güçlü olabilir

Samsung katalanabilir telefon konusunda rakiplerini çok geride bırakmayı başardı. Apple henüz katlanabilir bir model dahi duyuramamışken Samsung modelleri eskite eskite yeni versiyonları duyuruyor. Şimdi sırada Galaxy Z Flip 6 var.

Samsung'tan sızan verilere göre, yeni Galaxy Z Flip 6 modeli Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 yonga seti ile çalışacak. Bu güçlü işlemci sayesinde telefonun performansının da Samsung Galaxy S24 Ultra ile aynı seviyede olabileceği düşünülüyor. Elbette, Samsung Galaxy S24 Ultra'nın çok yüksek performanslı, çok güçlü bir telefon olduğunu hatırlatalım. Öte yandan Galaxy Z Flip 6'nın boyutları S24 Ultra'dan daha küçük olacak. Dolayısıyla o küçük hacimin içinde güçlü bir işlemcinin çok ısınması sorun çıkarabilir. Samsung bunu engellemek için nasıl önlemler alacak, göreceğiz.

Yeni telefonda, öncülü Galaxy Flip 5'deki gibi 8 GB RAM seçeneği olacak ancak 12 GB'lık bir versiyon da piyasaya çıkacak. Telefonda ayrıca Android 14 işletim sistemi çalışacak ama 2024 sonunda piyasaya çıkacak Android 15 güncellemesini alacağını tahmin edebilirsiniz. Ayrıca arayüz olarak da Samsung'un en yeni OneUI 6.1 yazılımını içerecek.

Ancak şu detayı da unutmamak gerekiyor, bu veriler sadece bir sızıntıya dayanıyor ve kesin değil. Samsung'un telefon hakkında çok daha detaylı planları veya farklı versiyon seçenekleri de bulunabilir.

Bu arada Apple'ın Haziran'daki geliştiriciler konferansı sırasında ilk katlanabilir telefonunu tanıtıp tanıtmayacağı merak ediliyor ancak Apple bunu yaparsa büyük bir sürpriz olacak. Zira şirket kısa bir süre önce, katlanabilir telefon dizayn etmek için Samsung'tan ekran örnekleri istediklerini ama gelen örnekleri beğenmediklerini açıklamışlardı. Yani Apple henüz katlanabilir bir telefonun dizayn aşamasına bile başlamış değil. Dolayısıyla Haziran'a kadar gösterebilecekleri bir telefon yetiştirmeleri beklenmiyor.