Samsung Galaxy Z Fold 4 sahiplerinin başı, ekranla dertte

Bazı Samsung Galaxy Z Fold 4 sahipleri, ekranı kırabilecek bir tasarım hatası yaşadıklarını bildiriyor. İşte ekranların kırılmasına neden olan o hata...

Samsung Galaxy Z Fold 4 sahiplerinin başı, ekranla dertte

Bazı Samsung Galaxy Z Fold 4 kullanıcıları telefonlarının tam olarak açılamadığını ve bazı durumlarda iç ekranlarının kırılmaya başladığını bildiriyor.

Sorun, ironik bir şekilde Samsung'un menteşe mekanizmasını korumayı amaçlayan menteşe tasarımındaki olası bir kusurdan kaynaklanıyor gibi görünüyor. Samsung Galaxy Z Fold 2'den bu yana Samsung'un katlanabilir cihazlarında, telefon açılıp kapandığında kir ve kalıntıları süpürerek mekanizmayı engellerden uzak tutmak için menteşe mekanizmasının içinde küçük fırçalardan oluşan bir astar bulunuyor.

Ancak bazı telefonlarda fırçaları yerinde tutan yapıştırıcının bozulduğu düşünülüyor. Bu da kılların ve gevşek yapışkanın katlama mekanizmasını sıkıştırmasına neden olabiliyor ve bu da bazı kullanıcıların telefonlarını tam olarak açamamasına ya da bazı durumlarda telefonların açıldığında kırılmasına yol açabiliyor.

Ancak, telefonlarının sıkıştığını bildiren bir Reddit kullanıcısı, telefonlarının tamir edilmesi yönündeki taleplerinin Samsung tarafından reddedildiğini iddia ediyor. Kullanıcıların gönderilerinde, fırça olduğunu iddia ettikleri malzeme parçalarını gösteren resimler ve bunları doğaçlama aletler kullanarak mekanizmadan nasıl çıkardıklarına dair bir açıklama yer alıyor.

Redditor, benzer sorunlar yaşayan diğer kullanıcıların öncelikle Samsung ile iletişime geçmelerini tavsiye ediyor, zira telefonunuzu kendiniz tamir etmeye çalışmanız mekanizmaya ya da ekrana zarar vererek garantiyi geçersiz bırakabiliyor.

Ünlü telefon sızıntı kaynağı Evan Blass, X'te bunun bir tasarım hatası olduğuna inandığını paylaştı. Sorunların herhangi bir sert muameleden kaynaklanmadığını belirten Blass, takipçilerine bu sorunla karşılaşıp karşılaşmadıklarını sordu.

Bir Redditor, telefonunun 90 derecede sıkışması ve kısa bir oyun seansından sonra menteşenin "yumuşak" gelmesi üzerine 4. bir menteşe değişimi yapılmasını beklediğini paylaştı. Başka bir Galaxy Z Fold 4 kullanıcısına göre sıcak bir ortam da yapışkan arızasına neden olabiliyor. X'te paylaşılan gönderide sıcak bir küvetin yakınında bulunduktan sonra telefonunun artık açılmadığı belirtiliyor.