Samsung Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 için yeni iddialar: Menteşe sistemi ve su geçirmezlik

Yeni bir sızıntıya göre Samsung'un Z Fold 5 ve Z Flip 5 modelleri, su geçirmezlik özelliği ve daha iyi menteşelere sahip olacak.

Samsung Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5 için yeni iddialar

Samsung Galaxy Z Fold 5 ve Samsung Galaxy Z Flip 5’i bu yılın ortalarında göreceğiz ve o zamana kadar telefonlar hakkında çeşitli sızıntılar duymaya devam edeceğiz. Yeni gelen bilgilere göre Z Fold 5 ve Z Flip 5 modelleri su geçirmezlik ve daha iyi menteşelere sahip olacak gibi görünüyor.

Ice Universe, Çin sosyal ağı Weibo ve Twitter’dan da paylaşıldığı üzere her 2 telefonun da su damlası tarzı menteşelere sahip olacağını doğrulanmış durumda. Bu menteşe sistemi sayesinde telefonlar katlandığında her 2 ekran kapağı da birbirini tam olarak "öpecek" ve bu sayede yandan bakıldığında kapaklar arasında boşluk görünmeyecek.

Öte yandan Galaxy Z Fold 5, selefine kıyasla biraz daha ince olacakmış gibi görünüyor. Selef model 16 mm kalınlıkta olurken, halef modelin 13 mm'lik kalınlığa sahip olacağı sızıntılar arasında yer alıyor. Bunların yanı sıra yeni telefonların suya karşı dayanıklı olacağı da söyleniyor. Bu teknoloji halihazırda üreticilerin bazı telefonlarında kullanılıyor, yani test edilmiş durumda.

Bu söylentilerin daha önce de rapor edildiğini akılda tutmakta fayda var, yani bu tamamen yeni bir bilgi değil. Ancak, çoğu zaman telefonların çıkmasına yakın dönemde yeniden gündeme gelmesi, sızıntının doğru olabileceği anlamına geliyor. Yani bu özellikleri Z Fold 5 ve Z Flip 5 modellerinde görebiliriz.