Samsung Galaxy Z Fold 6'nın tasarımı için önemli değişiklikler yolda

Yeni ortaya çıkan görüntülere göre Samsung, bir sonraki katlanabilir telefonu Galaxy Z Fold 6'nın tasarımında önemli değişiklikler yapabilir.

Samsung Galaxy Z Fold 6'nın tasarımı için önemli değişiklikler yolda

Günümüzdeki katlanabilir telefonlar, ilk çıktıkları yıllara kıyasla çok daha şık bir görünüme sahip olsalar da, Samsung hala gitmesi gereken uzun bir yol olduğunun farkında. Ortaya çıkan yeni bilgilere göre şirketin, Galaxy Z Fold 6’nın tasarımında bazı önemli iyileştirmeler yapacağı anlaşılıyor.

Samsung'un patent başvurusunun yanı sıra iş birliği sayesinde ortaya çıkan bazı yeni görüntülere dayanarak, şirketin Galaxy Z Fold 6 ile daha ince bir tasarım tercih edeceği görülüyor. Üstelik sadece bu da değil, aynı zamanda karşımızda dış ekranın piyasadaki standart akıllı telefonlarla daha uyumlu görünmesini sağlayan çok daha geniş bir profil bulunuyor.

Yukarıdaki şemaya bakıldığında, Galaxy Z Fold 6'nın daha ince ve daha geniş bir tasarım sunabileceği görülüyor. Bu, Samsung’un başlangıçta kullandığı en boy oranına sahip olmadan cihazı kullanmayı çok daha kolay hale getireceği için insanların daha ergonomik hissedeceği bir model olabilir.

Eğer Samsung bu form faktörünü kullanmaya karar verirse pek çok insan Galaxy Z Fold 6'yı kullanmaya başlayabilir. Katlanabilir telefonlarla ilgili en büyük şikayetlerden biri form faktörü olduğundan bu yeni form faktörünün çoğu kişinin beğenisini kazanma ihtimali bulunuyor.

Yeni ortaya çıkan bilgiler, katlanabilir ekranın nasıl daha iyi yapısal bütünlük sunacağından ve simetrik bir katlama olacağından bahsediyor. Böylece katlanabilir ekran üzerindeki yükün düzgün ve eşit bir şekilde dağıtılması sağlanıyor. Yeni mekanizma aynı zamanda bir telefonu katlarken ya da açarken dokunsal bir his sunacak ve bu da katlanabilir telefonun bir süre sonra kırılmayacağına dair güvence verebilecek.