Samsung, GPU'lar için GDDR7'nin hazır olduğunu duyurdu

Samsung, yeni nesil GPU'larda kullanılacak olan GDDR7 belleklerini resmi olarak duyurdu. Peki, GDDR7 bellekler kullanıcılara hangi avantajları sunacak?

Samsung, GPU'lar için GDDR7'nin hazır olduğunu duyurdu

Samsung'un uzun zamandır merakla beklenen GDDR7 bellek listesi nihayet duyuruldu. Resmi listeye göre, yeni nesil bellek 16GB yoğunlukta, yani modül başına 2GB olarak gelecek. Wccftech'e göre her modül 16K/32ms yenileme hızına sahip 2 bit genişliğinde bir bellek arayüzüne sahip olacak. 32Gbps ve 28Gbps olmak üzere iki hız listesiyle 266 FBGA ambalaja sahip olacak bellekler, hem standart bir 32Gbps GDDR7 bellek kalıbı hem de düşük voltaj için optimize edilmiş bir 28Gbps GDDR7 kalıbı ile gelecek.

Belleğin asıl ilgi çekici yanı elbette oyun donanımlarını nasıl güçlendireceği. Bu GDDR7 yüksek ihtimalle Nvidia'nın merakla beklenen RTX 5080 ve 5090 amiral gemisi kartları gibi yeni nesil ekran kartlarında yer alacak ve muhtemelen 32Gbps hızında olacak. RTX 5060 ve 5070 gibi orta sınıf kartların ise 28Gbps versiyonunu kullanması olası.

En iyi PC oyunları her nesilde daha iyi hale gelirken ve en iyi grafik kartları daha da güçlenirken, VRAM diğer iki özelliğe göre geride kalmış gibi görünen tek özellik. GDDR7 belleğin ortaya çıkmasıyla birlikte, nihayet VRAM'de hem performans hem de hız açısından daha da büyük adımlar görebileceğiz. Bu, özellikle giderek daha fazla grafik belleğe ihtiyaç duyan PC oyunları nedeniyle hayati önem taşıyor.