Samsung, hile iddialarını reddetti!

Samsung, hakkında ortaya atılan şok hile iddiasına cevap vermek zorunda kaldı!

Samsung'a hile suçlaması!

Güncelleme (17:28): Samsung Türkiye'den konuya ilişkin gelen basın açıklamasını sizlerle olduğu gibi paylaşıyoruz.

TV ayarlarımızdan birinin, denetim laboratuvarı testlerinde, yanıltıcı bir enerji performansı sunmak üzere tasarlandığı yönündeki iddiayı kesinlikle reddediyoruz.

Hareket aydınlatması (motion lighting), sadece uyumluluk testleri sırasında devreye giren bir ayar değildir. Bu ayar, tüketici televizyonu aldığında otomatik olarak açılır ve standart görüntüleme modunda olduğu sürece açık kalır. Ayrıca bu ayar, televizyon teknolojisinin çevre üzerindeki etkisini azaltmak üzere geliştirdiğimiz özelliklerden biridir.Özetle, hareket aydınlatması, laboratuvarda çalıştığı gibi, kullanıcının evinde de aynı şekilde çalışmaktadır.

Samsung olarak sunduğumuz teknolojilerle gurur duyuyor, bu alanda daha fazla yenilik yapmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.

Saygılarımızla

Samsung Electronics Türkiye

--

Samsung, TV üretiminde çevre standartları konusunda denetleyicileri yanıltmak üzere hile yaptığı iddialarını yalanladı. The Guardian'da ortaya çıkan iddialara göre Güney Koreli firma, güç tüketimini laboratuvarda "Motion Lighting" adını verdiği bir işlevle gerçek hayatta olmayacak kadar düşürebiliyor, bu yüzden güç tüketimi konusunda tüketicileri yanıltıyordu.

Samsung ise kurumsal blog sayfası Samsung Tomorrow'da yayınladığı bir gönderide bu iddiaları şiddetle geri çevirdi ve Motion Lighting'in TV'nin işlevlerinin normal bir parçası olduğunu söyledi. Firmaya göre bu işlev, TV'yle birlikte gelmekte ve Standart görüntüleme modunda açık olarak bulunmaktaydı.

Motion Lighting, spor müsabakaları gibi ekranda bolca hareketin bulunduğu sırada devreye girerek parlaklığı azaltıyor ve güç tüketimini otomatik olarak azaltıyor. 2011'den beri Samsung'un TV'lerinde bulunan bu özellik, kullanıcılar tarafından devre dışı bırakılabiliyor. The Guardian'a göreyse sorun, işlevin laboratuvardaki hızlı geçişlerle ilgili testlerde devre girmeye meyilli olması.

Samsung, iddiaları "kesin olarak reddettiğini" söylüyor. Bununla birlikte AB komisyonu, iddiaları incelemeye hazırlanıyor.

Okuyucu Yorumları