Hyundai otomobillere Exynos imzası: Samsung ve Hyundai el sıkıştı

Samsung, Hyundai ile yeni bir ortaklık kurduğunu duyurdu. Bu ortaklık kapsamında, Hyundai'nin yeni modellerinde Exynos imzasını göreceğiz.

Samsung ve Hyundai'den büyük Exynos ortaklığı

Samsung ve Hyundai, önemli bir iş birliği için e sıkıştı. Samsung'un Exynos Auto V920 işlemcisi, Hyundai’nin 2025’te piyasaya çıkacak yeni nesil otomobillerindeki araç içi bilgi-eğlence (IVI) sistemlerini çalıştıracak. Samsung, iki şirketin otomotiv yarı iletkenleri üzerinde ilk kez birlikte çalıştığının altını çiziyor.

Exynos Auto V920, Samsung’un otomobillere yönelik üçüncü nesil çipi ve CPU, grafik ve sinirsel işleme performansında “önemli yükseltmeler” sağlıyor. Bu iyileştirmeler, IVI sisteminin aynı anda birden çok ekranda gerçek zamanlı bilgileri görüntüleyebilmesine, video içeriğini oynatabilmesine ve oyunları yönetebilmesine imkan tanıyor.

Samsung Electronics Sistem LSI İş Birimi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jae Geol PyeeÖnde gelen bir küresel mobilite üreticisi olan Hyundai Motor ile işbirliği yapmaktan heyecan duyuyoruz ve bu ortaklığın otomotiv bilgi-eğlence alanındaki konumumuzu daha da sağlamlaştıracağını düşünüyoruz” dedi ve devam etti: “Küresel müşterilerimiz ve ekosistem ortaklarımızla yakın işbirliği yaparak, güvenli ve keyifli bir mobilite deneyimi sunan son teknoloji otomotiv çip çözümleri yaratmaya devam edeceğiz.

Samsung, V920’nin içine otonom sürüş için optimize edilmiş ve son nesle göre 1,7 kat daha fazla işlem performansı sağlayan on Arm çekirdeği yerleştirdi. Samsung, LPDDR5 bellek desteğiyle V920’nin ön panel, bilgi-eğlence ve arka koltuk eğlence sistemleri için altı adet yüksek çözünürlüklü ekrana ve önemli görsel verileri yakalayan 12 kamera sensörüne güç sağlayabileceğini söylüyor.

V920, önceki modele göre iki kat daha hızlı grafik işlem gücüne ve sinirsel işleme birimi (NPU) söz konusu olduğunda 2,7 kat daha iyi performansa sahip. Bu gelişmeler, araç içi ekranlar ve sürücü izleme özelliklerinde daha iyi deneyimler sunacak.

Ayrıca bu çip, Otomotiv Güvenlik Bütünlüğü Düzeyi B (ASIL-B) gereksinimlerini karşılayan yerleşik bir güvenlik adası da içeriyor. IVI sistemini güvende tutmak için, hataları meydana geldikleri anda algılayabiliyor ve yönetebiliyor.