Samsung, Kamerayı Ekranın Altına Yerleştirecek

Samsung'un Galaxy S10 akıllı telefonlarında yer verdiği kamera deliği, gelecek modellerde olmayacak.

Samsung, delikten kurtulacak!

Samsung Galaxy S10 telefon serisinin pek çok açıdan yenilikçi özelliklere ev sahipliği yaptığını söyleyebiliriz. Bunlardan biri de kuşkusuz, ön yüzdeki kameranın ekrana entegre bir delik içinde yer alması. Ancak görünen o ki, Samsung bu çözümden pek memnun değil ve şimdiden gelecek akıllı telefonları için bu özellikten vazgeçmiş.

Samsung Ar-Ge Grubu Başkan Yardımcısı Yang Byung-duk yaptığı bir brifing konuşmasında, kameraya ilişkin önemli planları olduğunu açıkladı. Byung-duk'a göre Samsung, gelecek akıllı telefonlarında kamerayı tamamen ekrana entegre edecek ve bu herhangi bir delik veya çentik gibi bir alanla çerçevelenmeyecek. Yani ekrana baktığınızda kamerayı göremeyecek, ancak yine de orada olduğunu bileceksiniz. Böylece telefonun ön yüzü, kesintisiz, yekpare ekrandan oluşacakken, sağlanacak görsellik ayrılmış bir alanla bozulmayacak.

Byung-duk'un açıklamalarına göre, Samsung'un bu fütüristik ekranları üretmeye birkaç yılı kaldı. Galaxy S11'le beraber de ekrandaki delik alanını daraltmaya başlayacak olan Samsung, böylece hedefine adım adım yaklaşacak. Bakalım deliksiz ekranı, hangi Galaxy S modelinde göreceğiz.

Okuyucu Yorumları