Samsung: Note 8, Entegre Parmak İziyle Gelmeyecek

Galaxy Note 8'in parmak izi sensörünü ekrana ekleyeceğini söyleyen sızıntıların ardından şimdi tam aksini söyleyen ciddi bir bilgi geldi!

Note 8'e yetişmeyecek!

Galaxy Note 8'in parmak izi tarayıcısını ekranın içerisine gömeceğini söyleyen dedikoduları daha birkaç gün önce duymuştuk. Ancak bir Samsung yetkilisi, bunun olmayacağını söyledi.

Naver'e konuşan bir Samsung yöneticisi, şunları söyledi: "Galaxy Note 8'e ekrana entegre parmak izi tarayıcısı eklemek için çok çalıştık ancak güvenlik gibi çeşitli teknik kısıtlamalar nedeniyle böyle stratejik bir telefonda kullanmamaya karar verdik."

Bu açıklama, beklenen özelliğin gelmeyeceğini neredeyse resmi olarak doğruluyor. Ancak açıklama, önceki sızıntıların ve dedikoduların tamamen yanlış olduğunu göstermiyor. Bu sızıntılar, Samsung'un ekran içi tarayıcıyı denediği prototipleri temel almış olabilir.

Açıklamadan Samsung'un parmak izi sensörünü ekranın altına koymayı başardığı ancak biraz daha çalışmaya ihtiyaç duyduğu, Note 8'i riske atmak istemediği anlaşılıyor. Yani teknolojiyi Galaxy S9'da görme ihtimalimiz var. Galaxy Note 8'in parmak izi tarayıcısı ise muhtemelen telefonun arka yüzünde bulunacak.

Naver'in makalesindeki ilginç bir bilgi, Apple'ın parmak izi tarayıcısını ekrana entegre etmeye başardığı. Bu bilginin nereden alındığı bilinmiyor ancak Apple, iPhone 8'de bu işi ilk kez yapan firma olursa, Samsung Apple'dan sert bir yumruk yemiş olacak. Note 8'in Ağustos'ta tanıtılması beklenirken iPhone 8, Eylül veya Ekim'de tanıtılabilir.

Okuyucu Yorumları