Samsung, OLED devrini başlatıyor!

Samsung, şimdilik pek çoğumuzun uzaktan baktığı OLED ekranlar için düğmeye basıyor!

OLED devri başlıyor!

Gelen yeni haberlere göre Samsung ve LG, önümüzdeki dönemde televizyonlarında LCD paneller yerine OLED'i tercih edecek. Özellikle Samsung bu konuda çok ısrarlı. Zira bunun arkasında, Samsung'un geçtiğimiz yıl 131.4 milyar dolar gelir sağladığı LCD panellerin getirisinin, bu yıl içinde 129 milyar dolara düşmüş olması yer alıyor. Bu sonuç da Güney Koreli şirketi harekete geçmesi konusunda uyarır nitelikte.

Samsung, bir süredir duyurularında OLED ekranlarla ilgili açıklamalar yapıyordu. Şimdi gelen yeni haberler de şirketin bu konudaki çalışmalarına hız kazandırdığını gösteriyor. Smart TV'leri için Mirror OLED ekran üretimine başlayan Samsung, ayrıca Apple Watch için de bükülebilir OLED ekran üretimini başlattı.

Samsung'un açıkmalasına göre bu yıl OLED ekranlar 2014'e göre yüzde 36'lık bir büyüme göstererek, 11.8 milyar dolarlık bir kazanç sağlayacak. Ancak Samsung'un bu konuda bazı engelleri aşması gerekiyor. Bunlardan ikisi, OLED üretiminin LCD üretiminden daha zor ve maliyetli olması. Şu anda ayda 39 bin OLED ekran üretebilen Samsung'un 2016'nın ilk çeyreğinde bu sayıyı 63 bine çekmesi bekleniyor.

Okuyucu Yorumları