Samsung, OLED'in yüzüne kapıyı kapadı

OLED ekranlı TV'lerin ucuz fiyatlarla evlerine girmesini bekleyenlere, Samsung'dan kötü haber geldi!

Ucuz OLED TV başka bahara!

Herkes Samsung'un artık OLED ekranlı UHD TV'lere yöneleceğini düşünürken firma Quantum nokta teknolojisi ile güçlendirilmiş LCD TV'lere yoğunlaşacağını açıkladı. Bu da OLED TV'lerin fiyatını düşürecek olan büyük miktardaki üretimin uzun süre gerçekleşmeyeceği anlamına geliyor.

Samsung'un TV departmanı başındaki yöneticiler, OLED TV'ler konusundaki politikanın önümüzdeki yıl veya sonraki yıl değişmeyeceğinin de altını çiziyorlar. Böylece Samsung uzun bir süre yüksek fiyata OLED ekran satarken, rakiplerine karşı rekabetçi bir ürün olarak da Quantum nokta teknolojisini kullanan yeni LCD televizyonu öne sürecek.

LCD teknolojisi aslında TV piyasasında eskidi ve herkes OLED TV'lerin yeni standart olmasını bekliyor ancak yeni Quantum nokta teknolojisi, panellerin içine yerleşen küçük Quantum noktacıklarının yüksek çözünürlüklü ve yüksek kaliteli görüntü üretmesini sağlıyor. Üstelik bu yeni teknoloji için fabrikalarda pahallı alt yapı değişimleri yapmaya da gerek kalmıyor. Dolayısıyla, TV üreticilerinin LCD'nin ömrünü bir kaç sene daha uzatacak olan Quantum nokta teknolojisine yönelmesi büyük bir sürpriz değil.

Yüksek çözünürlüklü OLED ekranlar ise, ancak birkaç zenginin evine girebilecek fiyatlara mal oluyor ve büyük elektronik firmaları bu alana yatırım yapmadıkça bu televizyonların fiyatının düşmesi mümkün değil.

Okuyucu Yorumları