Samsung önümüzdeki ay GDDR7 belleğini sergilemeye hazırlanıyor

Söylentilere göre Samsung, önümüzdeki ay dünyanın en hızlı GDDR7 belleğini sergilemeye hazırlanıyor. Peki, yeni GDDR7 bellekler hayatımızda neleri değiştirecek?

Samsung, GDDR7 belleğini sergilemeye hazırlanıyor

Samsung, 2022'de düzenlediği Tech Day etkinliğinde birçok yeni teknolojisini tanıtmıştı ve bunların arasında en çok dikkat çekenlerden biri GDDR7 bellek teknolojisiydi. GDDR7 bellekler, yapay zeka çipleri, oyun konsolları, iş istasyonları ve diğer yüksek performanslı cihazlar için büyük önem taşıyor. Samsung, geçtiğimiz yıl bu belleklerin üretimine başlayacağını duyursa da tam zamanını açıklamadı. Şimdiyse şirketin, dünyanın en hızlı GDDR7 DRAM'ini sergilemeye hazırlandığı söyleniyor.

Bu Grafik Çift Veri Hızı (GDDR) belleğinin, yüksek bant genişliği sayesinde yapay zeka çiplerini güçlendirmesi ve gelecekteki yüksek performanslı yapay zeka yarı iletkenleri için çok önemli bir bileşen haline gelmesi bekleniyor.

Samsung'un GDDR7 DRAM'inin GDDR6'ya göre yüzde 40 artışla 1,5 TBps'lik rekor kıran bir bant genişliğine sahip olduğu daha önce açıklanmıştı. Bu yonga, pin başına 37Gbps gibi yüksek veri hızlarına ulaşmak için PAM3 ve NRZ sinyalizasyonuna dayanıyor. Yeni çiplerin GDDR6 DRAM'e kıyasla yüzde 20 daha fazla güç verimliliği sağladığı da söyleniyor. Ayrıca yeni belleğin dizüstü bilgisayarlar ve benzeri cihazlar için kullanılacak düşük voltajlı versiyonunun da üretildiği söylentiler arasında.

Samsung ayrıca ambalajda yeni bir Epoksi Kalıplama Bileşeni (Epoxy Molding Compound) kullanarak ısı yönetimini iyileştirmeyi hedefliyor. Bunun çipe yüksek bir termal iletkenlik sağlaması ve termal direnci yüzde 70'e kadar azaltarak yüksek performanslı uygulamalarda bile daha fazla kararlılık getirmesi bekleniyor.

Bununla birlikte NVIDIA'nın RTX 50 serisi amiral gemisi GPU'larının Samsung'un en yeni GDDR7 DRAM'ini kullanması bekleniyor.