Samsung SUHD TV'ler tanıtıldı

Samsung'dan yeni nesil televizyon: Samsung SUHD TV'ler Türkiye'de tanıtıldı.

Samsung SUHD TV'yi tanıttı

Samsung, nano kristal teknolojisine sahip yeni ürünü SUHD TV'yi düzenlediği basın toplantısıyla Türkiye'deki kullanıcıların beğenisine sunduğunu duyurdu.

Samsung'un yeni nesil süper SUHD TV'lerin tanıtımı; Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Direktörü Hüseyin Erel, Samsung Electronics Türkiye Kurumsal Pazarlama Direktörü Can Emci ve Samsung Electronics Türkiye TV Departman Müdürü Mike Chu'nun ev sahipliğinde, TRT HD ve TRT 4K Kanal Koordinatörü Kürşat Özkök ve TRT HD ve TRT 4K Kanal Müdürü Hikmet Kocaman'ın katılımıyla gerçekleşti. Samsung SUHD TV'ler, Nano Kristal teknolojisi sayesinde daha fazla renk, göz alıcı parlaklık, gerçekçi detaylar ve yüksek kontrast ile üstün bir görüntü kalitesi sunuyor. Tüm bu yenilikçi teknolojilerin yanı sıra benzersiz tasarımıyla sınırları zorlayan bir seyir deneyimi yaşatmayı vadediyor.

Samsung ve TRT 4K yayın standartları için bir araya geldi

Yenilikçi yayın teknolojilerine öncülük eden TRT, dünyanın dördüncü, Avrupa'nın ikinci 4K yayını TRT 4K'yı Türkiye'deki izleyicilerle buluşturuyor. Yeni kanalının yanı sıra TRT ve Samsung, ilerleyen dönemde Türkiye'deki 4K yayınlarının standartlarının belirlenmesi ve 4K televizyon kalitesinin üst seviyede yer alması için çalışmalara başladığını açıkladı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Direktörü Hüseyin Erel şunları söyledi: "Samsung'un patentli çevre dostu nano-kristal teknolojisi ve akıllı SUHD re-mastering görüntü iyileştirme motoru; kontrast, parlaklık, renk ve ayrıntılarda devrim yaratan yenilikler sunuyor. SUHD TV'de kullandığımız, Kadmiyum içermeyen Nano Kristal yarı iletkenler sayesinde, tüketicilerimize çevreci televizyon deneyimini vadediyoruz. TRT ile işbirliğine giderek Türkiye'deki UHD standartlarını en üst seviyede konumlandırmak ve bu standartları belirlemek üzere yola çıktık. TRT'nin 4K konusundaki öncü girişiminin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu önemli girişimin parçası olarak katkı vermekten gurur duyuyoruz."

TRT HD ve TRT 4K Kanal Koordinatörü Kürşat Özkök ise şu şekilde konuştu: "Her zaman öncü girişimlere destek veren TRT, dünya çapında bir yeniliğe daha imza atarak Avrupa'daki ikinci, Türkiye'deki ilk 4K yayın için test yayınına başladı. Samsung ile birlikte bu yayınların yaygınlaşması ve standartlarının belirlenmesi konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Dünya çapında bu konuda oldukça başarılı olan Samsung'un tecrübelerini ülkemize aktarması nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum."

Okuyucu Yorumları