Samsung, Tesla ve BMW'nin elektrikli araçları için pil üretmeye başlıyor

Samsung, elektrikli otomobil için pil üretimi konusunda Tesla ile anlaşmaya varırken, BMW ile de sıkı bir çalışma halinde...

Tesla ve BMW’nin pilleri Samsung'a emanet

Geçtiğimiz ay, Samsung’un elektrikli araba üretip üretmeyeceği bilmecesi cevap bulmuş, Güney Koreli şirket yaptığı açıklamada şimdilik elektrikli otomobil konusunda herhangi bir çalışmada bulunmayacağı görüşünde birleştiklerini söylemişti. Ancak bu, Samsung’un elektrikli otomobil üreticileri için parça üretmeyeceği anlamına gelmiyor elbette. Şirketin pil ve elektronik malzeme üretim kolu Samsung SDI, Tesla için pil üretiminde onayı aldı.

Geçtiğimiz yıl Tesla ile bir sözleşme imzalayan ve 4680 tipi pillerin prototipini üreten Samsung, sonunda ürettiği pillerin onayını almış durumda. Güney Koreli şirketin bir sonraki adımı, Malezya’da yeni bir seri üretim tesisinin inşası olacak. Yapılacak bu tesis ile üretim kapasitesini artıracak olan Samsung, burada sadece Tesla için üretimde bulunmayacak. Şirket, aynı zamanda BMW ile de bu konuda çalışacak.

Geçtiğimiz günlerde BMW ile bir anlaşmaya varan Samsung, Alman otomobil üreticisine 4 milyon araç içi OLED panel tedariğinde bulunacakken, öte yandan BMW için de bir silindir pil tasarımı geliştiriyor. Ancak bu konuyla ilgili ayrıntılar şu an için açıklanmış değil.