Samsung TV'lerde Tizen sürprizi!

Samsung'un 2015 model yeni UHD TV'lerinde, bizi Tizen sürprizi bekliyor!

Samsung'dan Tizen sürprizi!

Samsung'un yeni nesil 4K Smart TV'leri, Tizen işletim sistemini kullanmaya başladı. Samsung, yeni seri kavisli (curved) ve düz panel Smart TV'lerinin dağıtımına başlamış durumda. 949.99 dolarlık başlangıç fiyatları ile satışa sunulacak televizyonlar, UHD - 4K çözünürlük sunuyorlar.

Yeni Smart TV'lerin sahip oldukları kullanıcı arayüzü de daha önceki yıllarda yayımlanan TV'lerden farklı. Samsung'un 2015 yılında Smart TV serisinin tamamını Tizen platformu üzerine kuracağı zaten konuşuluyordu ve bu söylentiler, görünüşe göre gerçek olmuş durumda.

Tizen platformunda, bir akıllı telefondan veya tabletten televizyona video akışı sağlamak için kullanıcıların yapması gereken tek şey bir tuşa basmak. Bu özellik, bazı Samsung akıllı telefonlar ve tabletlerle çalışacak ve kullanıcılar, bu film akışı sırasında cihazlarını kullanmaya devam edebilecekler. Yayın akışı, Wi-Fi Direct aracılığı ile gerçekleştirilecek ve cihaz bulma işlemi Bluetooth teknolojisi ile yapılacak.

Buraya kadar çok yeni bir şey görememiş olabilirsiniz. Ama Samsung'un yeni Tizen TV'leri, mobil cihazlara görüntü aktarabilecek. Üstelik bunu, kapalıyken bile yapabilecekler. Samsung, bu özellikleri kendi mobil ürünlerine sınırlamakta ve geçmiş ürünlerinde olduğu gibi, diğer markalara açmaya şimdilik pek niyetli değil.

Tizen OS ile beraber yeni bir Smart Hub arayüzü de tanıtılmış durumda. Bu arayüz sayesinde açılış ekranını değiştirmek gibi bazı kişiselleştirme seçenekleri de gelecek. Ayrıca, söylenenlere göre, Tizen OS ile beraber içerik bulma işlemi daha da kolaylaşacak.

Samsung'un ilk aşamada piyasaya süreceği modeller ise şunlar:

Kavisli ekranlar:

— JS9100 Curved SUHD: 78 inç; Mayıs ayında geliyor; 9.999 dolar

— JS9500 Curved SUHD: 65 inç; Nisan içerisinde geliyor; 6.499 dolar

— JU6700 Curved UHD: 40 inç; yaz aylarında geliyor; 949.99 dolar

Düz ekranlar:

— JU7100 UHD: 40 inç; satışa sunuldu; 1.399 dolar (60 inç'lik modeli de var; 2.499 dolar)

— JS8500 SUHD: 40 inç; satışa sunuldu; 2.999 dolar (50 inç'lik modeli de var; 3.999 dolar)

Okuyucu Yorumları