Samsung Yeni Katlanabilirler Üzerinde Çalışıyor

Galaxy Fold henüz satışa çıkmadı ancak Samsung, yeni katlanabilir modeller üzerinde şimdiden çalışmaya başladı

Galaxy Fold yalnız kalmayacak!

Samsung, katlanabilir cihazı Galaxy Fold'u yalnız bırakmayarak daha fazla katlanabilir akıllı telefon modeli tanıtmayı planlıyor ancak Güney Koreli teknoloji devinin planları farklı- yeni katlanabilir modeller, Galaxy Fold'dan oldukça farklı olacak.

Bloomerg'in raporuna göre Samsung'un iki farklı katlanabilir model üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Teknoloji devinin katlanabilir ekranlar için farklı formatları denemeye devam ediyor olması, Galaxy Fold'un sahip olduğu kitap benzeri tasarımın Samsung'un son tercihi olmadığını akıllara getiriyor.

Bunlardan ilki, "istiridye kabuğu-benzeri cihaz" olarak biliniyor ve cihaz, ekranı üzerinde yatay olarak ikiye katlanabiliyor. Bu, tablet büyüklüğündeki bir cihazın bir cep telefonu büyüklüğüne getirilmesi ve taşınabilir kılınması açısından ilgi çekici bir yaklaşım olarak öne çıkıyor.

İkinci tasarım ise dikey olarak katlanıyor ancak cihazın katlanma yönü dışa doğru olduğu için ekran dış kısımda kalarak her katlanmada iki farklı yüzeyi oluşturuyor. Bu tasarım, Huawei'nin katlanabilir modeli Mate X ile ortaya çıkmış ve model, Samsung Galaxy Fold'a kıyasla ilgi çekici bir alternatif olarak göze çarpmıştı. Rapora göre Samsung, cihazların ilkinin 2019 yılının sonları veya 2020 yılının başlarında olacağını belirtiyor ve ikinci modelin bu tarihten belirli bir süre sonra tanıtılacağı belirtiliyor.

Bloomberg'in raporu ayrıca kaynaklardan birini göstererek Samsung'un Galaxy Fold modelinin ekranında kısa bir süre zarfında yıpranma sorununun ortaya çıktığını fark ettiğine dikkat çekiyor. Güney Koreli teknoloji devi, bu konuda kullanıcı dostu davranarak cihazı satın alan müşterilerine ücretsiz ekran değişimi imkânı sunacak.

Samsung'a göre ekran yıpranması sorunu, 10.000 katlanma sonrasında kendini fark ettirmeye başlıyor. Bu, oldukça düşük bir rakam. Örnek vermek gerekirse, bir Galaxy Fold'un menteşesini günde 27 kez kapatıp açarak bir yıl boyunca kullanırsanız ekranın yıpranma eşiğine ulaşmış oluyorsunuz. Eğer günde 13 katlanma sayısına ulaşıyorsanız Galaxy Fold aynı problemleri iki yıllık süre zarfında göstermeye başlayabiliyor.

Samsung Galaxy Fold, Nisan ayında satışa sunulacak ve katlanabilir akıllı telefon akımının ilk dalgasında yerini alacak. Katlanma sorununun ve cihazın diğer özelliklerinin hakkında daha fazla noktayı detaylı incelemeler sonucunda paylaşıyor olacağız.

Okuyucu Yorumları