Samsung, yeni saati için bu CPU'yu düşünüyor!

Galaxy S6'ya güç veren sekiz çekirdekli işlemci, yakında bu cihazın içine sığdırılabilir!

Samsung bir ilkin peşinde!

Samsung'un Galaxy S6'da yer verdiği işlemci, firmanın bir sonraki akıllı saatinde kendine yer bulabilir. S6'daki sekiz çekirdekli Exynos 7420, dört adet 2,1GHz ve dört adet 1,5GHz çekirdekten ve ARM Mali T760 GPU'dan oluşuyor.

Samsung'un piyasadaki akıllı saatleri iki çekirdeğe sahip, bu yüzden bir anda sekiz çekirdeğe geçiş kulağa şaşırtıcı geliyor. Exynos 7420'nin 14nm üretim teknolojisine sahip sürümünün güç tüketiminin daha az olacağı ve çalıştırılan kodu çekirdeklere dağıtarak sıcaklığı azaltacağı söyleniyor.

Koreli firmanın bu işlemciyi seçmesinin arkasındaki nedenin işlem gücü değil güç verimliliği olduğu düşünülüyor. İddiaya göre Exynos 7420, saatin pil ömrünü 1-2 günden 3-4 güne uzatabilecek. Yonga setinin 16MP'lik kameraları desteklediğini hesaba katarsak, saatin kamerasız gelmesi bu özelliğin boşa gitmesi demek olacak.

SamMobile, bu işlemcinin bir patent başvurusunda kendisini gösteren Orbis'te kullanılacağına inanıyor. Bu durumda yeni saat, Moto 360'a benzer, dairesel bir yüze sahip olabilir.

Okuyucu Yorumları