Samsung, yeni Sony kararıyla herkesi şaşırtabilir

Samsung, Qualcomm ve Google ile birlikte geliştirdiği XR başlığı için herkesin beklediğini yapmayıp, Sony ile el sıkışmış olabilir.

Samsung, yeni Sony kararıyla herkesi şaşırtabilir

Samsung Electronics, Şubat 2023 tarihinde Google ve Qualcomm ile işbirliği içinde bir genişletilmiş gerçeklik (XR) başlığı geliştirdiğini duyurdu. Ocak 2024’e geldiğimizde ise Samsung Display, ilk mikro OLED ekranını (veya OLEDoS) tanıttı. O zamandan beri herkes, Samsung Display’in bu ekranının Samsung Electronics tarafından yakında çıkması beklenen XR başlığında kullanmasını bekliyordu. Ancak farklı bir durumla karşılaşabiliriz.

Daily Korea tarafından bildirilene göre, Güney Kore’nin Seul kentinde düzenlenen Omdia Kore Ekran Konferansı 2024 sırasında, Omdia’nın kıdemli araştırmacılarından Minsoo Kang, Samsung Electronics’in şirketin yakında çıkacak olan XR başlığı için Sony Semiconductor Solutions Corporation’ın (SSS) OLEDoS ekranını kullanacağını iddia etti. Analist, bu ekranın 1,3 inç boyutunda ve WRGB alt piksel yapısına sahip olacağını söyledi.

Bildirilene göre, Samsung Electronics daha önce yakında çıkacak olan XR başlığı için ekranları Samsung Display’den almayı planlıyordu ancak Sony’nin mikro-OLED ekranının Samsung Display’inkinden daha iyi olduğunu fark etmesiyle geçtiğimiz yılın sonlarında Sony ile çalışmaya karar verdi.

Sony, Ağustos 2023’te ECX344A model adına sahip bir OLED mikro ekranı tanıttı. Bu ekran, 1,3 inç boyuta, 3,840 x 3,552 piksel çözünürlüğe, 90 fps yenileme hızına ve 1000 cd/m2 parlaklığa sahip bir ekrandı. Kore’den gelen haber dikkate alınırsa Samsung’un bu ekranı şirketin yakında çıkacak olan XR başlığında kullanması mümkün olabilir. Ayrıca Apple da karma gerçeklik (MR) başlığı Vision Pro için Sony’den mikro OLED ekranlar tedarik ediyor.