Samsung yeni TouchWiz'i test ediyor!

Samsung'un dağıtmaya başladığı yeni Android arayüzü, yılların düğmesini kaldırıyor!

Samsung'dan yeni TouchWiz!

Samsung, Çin'deki ve Güney Kore'deki Galaxy Note 5 kullanıcılarına dağıtmaya başladığı güncellemeyle, yeni bir kullanıcı arayüzü sunmaya başladı. "New Note UX" adlı arayüz, Android'in alıştığımız uygulama listesi düğmesini kaldırıyor.

Playfuldroid'in raporuna göre New Note UX, ismindeki Note'a rağmen Galaxy S7, S7 Edge, S6, S6 Edge ve S6 Edge Plus'a da gelecek. Siteye göre Note 5'te herhangi bir sorun yaşanmaması halinde güncellemenin bu cihazlara ulaşması, Ağustos'u bulacak. Uygulama listesi düğmesinin kaldırılması ise Android'i iPhone'un giriş ekranına oldukça yaklaştırıyor. Yeni arayüzde Ubuntu Phone'u andıran, kenarları yuvarlatılmış kare düğmeler de yer alıyor. Uyarı bölümündeki açıp kapama düğmelerinin de yenilendiği fark ediliyor.

Samsung yeni TouchWiz'i test ediyor!

Xiaomi'nin arayüzü MIUI da uygulama listesi düğmesini kullanmayan launcher'lardan. Bu tür giriş ekranlarında yüklenen her uygulamanın simgesi, ana ekranınızda bir yerde görünüyor. Ancak Android'i farklı yapan uygulama listesinin üreticiler tarafından kaldırılmaya başlanması, bazı kullanıcıları memnun etmeyebilir.

Yeni arayüzün Çin ve Güney Kore'nin dışına çıkıp çıkmayacağı şimdilik bilinmiyor.

Okuyucu Yorumları