Samsung'a "Kavisli Ekran" Uyarısı!

Galaxy S8'in her iki modelinde de kavisli ekran kullanılacağı konuşulurken, bazı uzmanlar Samsung'un yanlış yaptığını düşünüyor!

Samsung hata mı yapıyor?

Samsung'un 2017'nin ilk çeyreğinde iki amiral gemisi modelini görücüye çıkaracağı kesin. En yeni söylentilere göre firmanın tanıtacağı bu iki cihaz da her iki kenarında kavisli bir ekrana sahip olacak. Güney Koreli devin bu yeni Galaxy modellerinden birinin 5.7 inç diğerinin ise 6.2 inç ekranla gelmesi bekleniyor. Ancak bazı uzmanlar, Samsung'un amiral gemisi telefonlarında düz ekranlara veda etmesinin hata olacağını düşünüyor.

Galaxy S8'in ekran/gövde oranının yüzde 90'ın üzerinde olması bekleniyor. Tasarımdaki radikal değişikliklere rağmen kullanıcıların düz ekranlara veda etmesini beklemenin doğuracağı etkiler açısından ortada bazı şüphelerin olduğu da bir gerçek. Bununla birlikte Samsung'ın özellikle rakiplerine göre bir adım öne geçmek adına akıllı telefon modellerinde kavisli ekranları artık iyice benimsediği görülse de, Çinli firmaların da bu değişime yeterince hızlı ayak uydurduğu anlaşılıyor.

Konuyla ilgili dikkat çekici bir açıklama yapan Korea Institute for Industrial Economics & Trade yetkilisi Choo Dae-young şu ifadeleri kullanıyor: "Her iki tarafı da kavisli ekranlara çok da yüksek bir talep olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bazı kullanıcılar, kazara bu cihazların kenarlarına dokundukları için onları rahatsız edici bulabiliyor. Çerçevesiz ekranların sağladığı fayda da televizyonlarla karşılaştırıldığında küçük, taşınabilir akıllı telefonlar için pek de büyük değil."

Diğer yandan Samsung'un ayrıca iki katlanabilir akıllı telefon modeli üzerinde çalıştığını da hatırlatalım.

Okuyucu Yorumları