Samsung'dan 45 Milyon Galaxy S10 Satışı Bekleniyor

Analiz uzmanları, güçlü ön sipariş rakamları karşısında Samsung'a dair beklentilerini büyük oranda arttırdı

Samsung'a dair beklentiler arttı!

Galaxy S10 artık aramızda ve yeni amiral gemisi modeli satışa hazır. Aslında Samsung, çoktandır amiral gemisi modelini ön siparişini gerçekleştiren kullanıcılarına ulaştırıyordu.

Bazı raporlar Samsung'un ana vatanı Güney Kore'de satış beklentilerini karşılamadığını belirtirken piyasa uzmanları Samsung'un yeni amiral gemisi modelinin piyasada oldukça iyi karşılandığını belirtiyor. Öyle ki, analiz uzmanı Ming-Chi Kuo, Samsung'un Galaxy S10 satışlarına dair beklentisinin %30 oranında arttığını belirtiyor

Ming-Chi Kuo, ismi Apple ile sıklıkla aynı cümlede geçen bir analiz uzmanı ve kendisinin Apple hakkındaki açıklamaları çoğunlukla isabetli olması ile biliniyor. Analiz uzmanı, yakın zamanda Samsung Galaxy S10 serisinin 2019 yılında 30-35 milyon sevkiyat rakamına ulaşacağını tahmin etmişti ancak güçlü ön sipariş rakamları, analiz uzmanını tahminini güncellemeye itti. Ming-Chi Kuo, TF International Securities'in bir anketini kaynak göstererek Samsung'un yeni amiral gemisinin 2019'da ulaşmasını beklediği sevkiyat rakamını 40-45 milyon ünite olarak yeniledi. Kuo Samsung Galaxy S10 ve Samsung Galaxy S10+ modellerinin bu satışların %85'ini oluşturacağını tahmin ediyor. Samsung, toplamda dört ayrı Galaxy S10 modelini tanıttı ve iki standart S10 modelinin yanı sıra daha düşük giriş seviyesi fiyatıyla Galaxy S10e ve 5G teknolojisini destekleyen dev Galaxy S10 5G de ailenin birer parçası durumunda.

Samsung'un yeni amiral gemisi modellerine olan yüksek talebin birden çok sebebi var. Ming-Chi Kuo'ya göre Samsung Galaxy S10 serisinin iPhone serisine kıyasla sunduğu daha geniş donanımsal özellikler, birçok kullanıcının tercihinin Samsung'dan yana olmasını sağladı. Kuo'nun ifadesine göre ekran içi parmak izi sensörü, üçlü arka kamera sistemi ve Wireless PowerShare özellikleri satışları pozitif olarak etkileyen faktörler arasında. Bu özelliklerden hiçbiri, Apple'ın Eylül 2018'de tanıttığı akıllı telefon modellerinde bulunmuyor Kuo ayrıca en büyük akıllı telefon pazarlarının arasında olan Çin'de de Galaxy S10 serisine olan talebin oldukça yüksek olduğunu belirtiyor. Samsung'un cihaz iade avantajı kampanya programında yaptığı geliştirmeler de güçlü satış rakamlarının ortaya çıkmasında bir başka etken.

Kuo'nun tahminleri, Samsung Galaxy S9 serisinin satış rakamlarına kıyasla Galaxy S10 serisinin yıllık bazda %30 ile %40 arasında bir artış sağlayacağını öngörüyor. Eğer satışlar bu beklentileri karşılarsa Samsung iddialı Çin devi Huawei'nin birinci sırayı alma ihtimalini bu yıl da savuşturmayı başarmış olacak.

Okuyucu Yorumları