Samsung'dan cep telefonları için iki yeni katlanabilir ekran teknolojisi

Samsung, CES 2024 kapsamında yeni Flex In & Flex Out ve Flex Liple ekran teknolojilerini tanıttı. Yeni teknolojilerle birlikte şimdikinden çok farklı katlanabilir telefon modelleri görmeye başlayabiliriz.

Samsung'dan cep telefonları için iki yeni katlanabilir ekran teknolojisi

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un ekran üreten bölümü Samsung Display, CES 2024'te de OLED'e verdiği önemi kanıtlıyor. Samsung Display, yeni katlanabilir telefon konseptlerini etkinlikte ilk kez göstererek, gelecekteki mobil cihazlarımızın neye benzeyebileceğini gözler önüne serdi.

Samsung Display'i Samsung Mobile'dan ayırmak önemli. Zira ekran kolu, esasında OLED panellerin sınırlarını test etmeye odaklanıyor; bu da stres testlerini ve ekran yeteneklerini sergileyen konsept cihazları içeriyor. Yıllar boyunca Samsung Display'den gelen her türlü prototipi gördük, ancak dikkatimizi çeken genellikle bükülebilir telefonlar oldu.

Bu yıl Samsung Display'in iki yeni konsepti var: Flex Liple ve Flex In and Out. İlki hafif (light) ve basit (simple) kelimelerinin bir araya getirilmesinden oluşuyor, zira kapaklı cihaz Galaxy Z Flip 5'te gördüğümüzden biraz daha minimalist görünüyor ve küçük bir yayılma payı için dış ekrandan vazgeçiyor.

Flex Liple'ın dahili ekranının üst kısmı, cihazın üst kenarına doğru uzanarak kapalıyken görüntülenebilir bir ekran şeridi sunuyor. Buradaki amaç, saat, yerel sıcaklık ve bildirim uyarıları gibi bilgilere hızlıca göz atabilmeyi sağlamak.

@tomsguide Samsung Display demoed this cool foldable phone concept called the In and Out at #CES2024, brought to you by @Microsoft #ces #newtech #foldablephone #smartphones #phoneconcept #foldables #foldabledisplay #displaytech #technews #samsungphone #samsungzflip #galaxyzflip #zflip5 #snasungnews #samsungdisplay #techgadgets #futuretech #tomsguide ♬ aint no mountain high enough - sped up audios

Flex In and Out ise daha maksimalist bir ekran yaklaşımı benimsiyor. Tipik bir kapaklı gibi katlanarak açılmasının yanı sıra, diğer yöne doğru da tamamen ikiye bükülüyor. Ayrıca, katlandığında iç ekranın bir kısmının hala görünebiliyor ve kısaltılmış bazı faydalı bilgilere ulaşılabiliyor.