Samsung'dan pillerin kaderini değiştirecek adım: Katı hal pilleri geliyor

Samsung SDI, 2027'ye kadar katı hal pillerini piyasaya sürmeyi hedefliyor. Yeni piller, yangın riskini azaltıyor, bataryanın dayanıklılığını artırıyor ve enerji yoğunluğunu yükseltiyor.

Samsung'dan pillerin kaderini değiştirecek adım: Katı hal pilleri geliyor

Samsung Electronics'in bir batarya geliştirme ve üretim bölümü bulunuyor ve adı da Samsung SDI. Samsung SDI bataryaları, Samsung'un dizüstü bilgisayarlarında, akıllı telefonlarında, tabletlerinde ve giyilebilir cihazlarında kullanılıyor. Ayrıca BMW ve Fiat'ın elektrikli araçlarında da bu bölümün pillerine yer veriliyor; yakında Hyundai ve Genesis tarafından da kullanılacak.

İşte bu şirket, şimdi tamamen yeni bir pil türünü piyasaya sürmeyi hedefliyor.

KED Global'in haberine göre, Samsung SDI 2027 yılına kadar katı hal bataryalarını piyasaya sürmeyi planlıyor. Şirket, ASB (All-Solid-State Battery) teknolojisini ticarileştirmek için yeni bir ekip kurdu ve bu ekip şirketin büyük ölçekli batarya iş bölümü Başkan Yardımcısı Go Joo-young tarafından yönetiliyor. Ayrıca şirket, ortaklar ve müşterilerle işbirliği yaparak lansmanı hızlandırmayı hedefliyor.

Katı hal pilleri, iyon akışını kolaylaştırmak için anot ve katot arasında sıvı elektrolit kullanan geleneksel pillerin aksine, katı malzemeler kullanıyor. Bu da yangın riskini azaltıyor, bataryanın dayanıklılığını artırıyor ve enerji yoğunluğunu yükseltiyor.

Samsung SDI, sülfit bazlı bir teknoloji kullanarak 900 Wh/L'den fazla enerji yoğunluğuna sahip tamamen katı hal pilleri piyasaya sürmeyi amaçlıyor. Bu tür piller muhtemelen önce elektrikli araçlar için, daha sonra da enerji depolama sistemleri ve akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar ve tabletler gibi elektronik cihazlar için piyasaya sürülecek.