Samsung'dan Ring VR mı geliyor?

Samsung, hemen her cihazın "akıllandığı" günümüzde, yeni patentiyle bu furyayı daha da ileri taşıyabilir...

Samsung'un yeni "akıllı" patenti!

Akıllı saat furyasıyla beraber gelen akıllı bilekliklerden sonra akıllı yüzük örnekleriyle de karşılaşmıştık hatırlarsanız. Birkaç marka bu yönde deneme ürünü yapmış, fakat kullanıcıların ilgisini çekmeyi pek başaramamıştı. Aynı dönemlerde Samsung'un da bu yönde çalışmaları olduğuna dair haberler çıkmış, hatta birkaç olası patent çizimi de paylaşılmıştı. Şimdi buna ilişkin yeni haberler geldi. Görünüşe göre Samsung yüzük işini ciddiye alıyor.

Sanıldığının aksine Samsung'un muhtemel akıllı yüzüğü tek başına çalışacak bir ürün olmaktan ziyade, diğer akıllı cihazları kontrol amaçlı kullanılacak. Öylesi bizce de daha mantıklı iken, Samsung'un sızan yüzük patentindeki bilgilere göre, Samsung bu yüzükle Gear VR kontrolü sağlama peşinde.

Samsung'dan Ring VR mı geliyor?

Gear VR üzerindeki navigasyon kontrolörlerini bu şekilde yüzüğe taşımayı uman Samsung, bunda ne derece kararlı elbette şimdilik fikrimiz yok. Öte yandan akıllı yüzük de şimdilik yalnızca sızıntı, resmi bir açıklama yok. Fakat Samsung'un böylesi bir ürüne sıcak bakma ihtimali bize de yakın geliyor. Zira nesnelerin interneti ve dolayısı ile akıllı ev konseptine bir hayli mesai harcayan Samsung, böylesi bir akıllı yüzük ile pek çok kontrolü parmak ucuna getirebilir.

Okuyucu Yorumları