Samsung'dan yeni nesil SD bellek kartları!

Samsung, Pro Plus ve Evo Plus adını verdiği yeni nesil bellek kartlarını resmi olarak tanıttı!

Samsung'un yeni canavarları!

Samsung, Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'de bellek kartı yuvasına yer vermemiş olabilir. Ama bu durum, SD ve microSD bellek kartlarını unuttuğu anlamına gelmiyor. Kore'li dev, Pro Plus ve Evo Plus olarak adlandırdığı yeni nesil bellek kartlarını resmi olarak tanıttı.

Samsung'un söylediğine göre, 4K ve UHD özellikli cihazlarla beraber marketin bellek kapasitesine olan ihtiyacı artmış durumda ve Pro Plus ile Evo Plus, kullanıcıların bu beklentilerini karşılamak için üretilmiş. Pro Plus'ın okuma ve yazma hızları 95MB/s ve 90MB/s olarak belirtiliyor ve bu hızlar, kartları 4K film izleme, DSLR ve benzeri cihazlar için uygun kılıyor. Pro Plus, 32 ve 64 GB seçenekleri ile sunulmakta ve Class 10 sınıfına ait.

Evo Plus serisi ise 80MB/s ve 20MB/s okuma ve yazma hızlarına sahip olarak Pro Plus serisinin gerisinde kalıyor. Bu yüzden de bu kartlar 1080p video kaydetme ve izleme gibi işlemler için daha uygun görünüyor. Evo Plus serisi, 32GB ve 64GB seçeneklerinin yanı sıra, Pro Plus serisinde bulunmayan 128GB seçeneğine de sahip.

Okuyucu Yorumları