Samsung'tan İnce Çift Kamera Patenti!

Galaxy S8'de çift kamera bulunmayacak ancak Samsung, bu teknolojiyi sanırız oldukça ciddiye alıyor!

Samsung'un ince çift kamera planları!

Samsung'un çift kamera teknolojisiyle ilgili birkaç patenti var, ancak bu patentlerin gerçeğe dönüşmesi için biraz beklememiz gerekecek gibi görünüyor. Yeni bir patentte ise Güney Koreli firmanın kendi çift kamera sensörünü üretmek istediğini, bu sensörü ince ve düşük ışık koşullarında iyi bir sensör haline getirmek istediğini görüyoruz.

İlgili haber: Samsung Galaxy S8 "Altın" da Göründü!

Önceki dedikodular Galaxy S8'in çift arka kamerayla gelebileceğini söylüyordu, ancak şimdiye kadarki sızıntılar bunun gerçek olmayacağını gösteriyor. Samsung'un Galaxy Note 8'de ne yapacağını konuşmak için ise şimdilik çok erken. Samsung, patentte kendi çift kamera sistemini geliştirmek istediğini açıkça gösteriyor. Patent, modülün daha ince ve ışığa daha duyarlı olmayı nasıl başaracağını detaylı biçimde anlatıyor. Patentte çift kameralı sistemin 3 boyutlu fotoğraf yakalayabilme ve nesnelere boyut ve mesafe bilgisi ekleyebilme yeteneklerinden de bahsediliyor.

Samsung'tan İnce Çift Kamera Patenti!

Patentte yazanların bir gün gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini bilmek elbette pek mümkün değil. Ancak çift kameralı sistemlerin giderek daha popüler hale geldiğini düşünürsek, bu işlevleri Samsung'un gelecekteki amiral gemilerinde görmemiz mümkün olabilir.

Okuyucu Yorumları