Samsung'un Apple Vision Pro'ya cevabı iddialı geliyor

Yeni bir rapora göre Samsung, Apple'ın Vision Pro'suna cevabı olması beklenen karma gerçeklik başlığı XR'ı yakında piyasaya sürülebilir.

Samsung'un Apple Vision Pro'ya cevabı iddialı geliyor

Şubat 2023'te duyurulduğundan bu yana hakkında pek bir şey duymasak da Samsung, görünüşe göre hala Samsung XR başlığı üzerinde çalışıyor ve yeni bir söylenti bu yıl içerisinde cihazın gelebileceğini gösteriyor.

Daha önce Samsung, başlığın Google ile ortaklaşa üretildiğini açıklamıştı. Ayrıca Qualcomm'un bir duyurusuna göre cihazın yonga seti olarak da Snapdragon XR2 Plus Gen 2'yi kullanacağını biliyoruz, ancak resmi kanallardan gelen bilgiler bu kadar. Resmi olmayan raporlar ise başlığın üst düzey performansa sahip ve çok yüksek olmayan bir fiyat etiketiyle sunulacak ucuz bir Apple Vision Pro rakibi olarak tanımlıyor.

Bu, başlığın sadece güçlü bir performansa değil, aynı zamanda üst düzey ekranlara sahip olacağı anlamına geliyor. Zira başlığın bu yılın başlarında gösterilen 1,03 inç OLEDoS ekrana benzer çift OLED ekran ile geleceği düşünülüyor. Bununla birlikte, bu ekranlar Samsung Display ekibi tarafından değil eMagin tarafından geliştirildi ve Samsung bu şirketi oldukça yakın bir zamanda satın aldı. Bu nedenle ekranların daha sonraki bir model için kullanılma ihtimali var.

Ancak ekibe ekranları geliştirmesi için daha fazla zaman verilerek ertelendiği söyleniyor, dolayısıyla bu OLED panellerin başlığa gelme ihtimali hala var. Korean Economic Daily'nin haberine göre, Samsung XR başlığın yılın ikinci yarısında piyasaya çıkacağını öne sürülüyor.

Bunlar elbette şimdilik sadece bir söylenti, ancak Samsung VR başlığının 2024'ün sonlarında piyasaya sürüleceğini ilk kez duymuyoruz. Daha önce başlığının, yine 2024'ün ikinci yarısında piyasaya sürülecek olan Galaxy Z Flip 6 ile birlikte gelebileceği de öne sürülmüştü.