Samsung'un Basınca Duyarlı Ekran Fikirleri

Yeni ortaya çıkan patent, Samsung'un basınca duyarlı ekranlar için aklından geçen ilginç fikirleri gösterdi!

Samsung'un duyarlı ekran hayalleri!

Samsung'un yeni ortaya çıkan bir patenti, firmanın basınca duyarlı ekranda nasıl bir arayüz kullanabileceğini gösteriyor.

Samsung'un Basınca Duyarlı Ekran Fikirleri

Başvurusu Nisan 2017'de Güney Kore'de yapılan patent başvurusu, birkaç tür basınca duyarlı sanal tuşu tarif ediyor. Bunlardan birini Galaxy S8, Galaxy S9 gibi telefonların basınca duyarlı home düğmesinde zaten görüyoruz. Firma patentte farklı basınç seviyelerinin farklı işlemleri başlatabileceğini açıklıyor. Ancak aynısını örneğin Galaxy S9'da home düğmesinde zaten görüyoruz, yani buraya kadar yeni bir şey yok.

Bununla birlikte patent, birkaç farklı yoldan daha bahsediyor. Örneğin ekranın iki kenarındaki basıncı algılayarak ekranı kapatmanız mümkün olabilir. Bunu da HTC'nin sıkılabilen telefonu U11'de görmüştük ancak Samsung, çerçeveyi değil ekranı sıkılabilir yapmayı düşünüyor. Firma bu işlevi ekranı kenara doğru kıvrılan amiral gemilerinde kullanmak istiyor olabilir.

Başvuruda basınca duyarlı bir güç düğmesinden de bahsediliyor. Sanal home düğmesi gibi çalışan düğmeye ne kadar sert bastığınıza göre ekran kapanıyor, telefon baştan başlıyor veya acil mod devreye giriyor. Kullanıcı bu sırada hangi işlemin devreye gireceğini ekranda görüyor.

Bu fikirlerin gelecekteki Samsung telefonlarında gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini bilmenin bir yolu şimdilik yok. Sanal home düğmesi şu an zaten kullanılıyor ve firma, düğmenin en iyi halinin bu olduğunu düşünüyor da olabilir.

Okuyucu Yorumları