Samsung'un beklenen akıllı yüzüğü Galaxy Ring'in fiyatı sızdırıldı

Yeni bir sızıntıya göre, Samsung Galaxy Ring'in fiyatı (ve abonelik ücreti) ortaya çıktı. İşte Samsung'un beklenen akıllı yüzüğün kullanıcılara maliyeti...

Samsung'un beklenen akıllı yüzüğü Galaxy Ring'in fiyatı sızdırıldı

Samsung, giyilebilir akıllı yüzüğü Galaxy Ring'i geçtiğimiz Ocak ayında ilk kez duyurduktan bir ay sonra, daha detaylı bir şekilde tanıtmıştı. Ancak aradan 4 ay geçmesine rağmen, halen Galaxy Ring'in tüm özellikleri, fiyatı veya çıkış tarihi açıklanmadı.

Samsung, Galaxy Ring'in bu yıl satışa sunulacağını ve resmi bir duyurunun yakın olduğunu söylemişti. Şimdiyse söylentilere göre Samsung'un, Galaxy Ring'i Temmuz ayı ortasında gerçekleşecek olan Galaxy Z Fold 6 ve Flip 6 etkinliği sırasında tanıtacağı söyleniyor.

Ancak görünüşe göre, cihazın fiyatı için o kadar uzun süre beklememize gerek yok. Bir sızıntı, Galaxy Ring'in 300 ila 350 dolar arasında bir fiyata satılacağını iddia ediyor ve buna aylık 10 dolara kadar çıkabilecek aylık abonelik dahil değil.

Sızıntının sahibi Yogesh Brar, X'te Galaxy Ring'in Hindistan'da yaklaşık 35.000 rupiye satılacağını ve bunun da 300 ila 350 dolar arasında bir fiyata karşılık geleceğini iddia etti. Android Authority'ye verdiği demeçte kullanıcı, ayrıca Samsung'un alıcılardan ayda yaklaşık 10 dolarlık bir abonelik ücreti talep edebileceğini belirtti.

Bazıları için bu fiyat yüksek gelse de Galaxy Ring'in fiyatı genel olarak beklenen aralıkta. En ucuz Oura Ring'in fiyatı şu anda 300 dolar ve buna daha fazla özelliğin kilidini açan 72 dolar/yıl abonelik dahil değil.

Akıllı yüzükler, sağlığınızı sürekli olarak izleyen sensörlerle dolu sofistike cihazlar. Sensörler bir akıllı saatte bulunanlara benzer, ancak çok daha küçük bir gövdeye sığıyorlar. Ayrıca, akıllı yüzüğün mükemmel bir pil ömrü sunması ve aynı zamanda normal bir yüzükle neredeyse aynı olan bir tasarıma sahip olması gerekiyor. Ek olarak, sağlık takibini sağlayan yazılım algoritmaları var. Zira sağlık ve fitness takibi doğru olmalı ve verilerin özel ve güvenli olması gerekiyor. Dolayısıyla bu cihazlarının fiyatlarının yüksek olması normal bir durum.

Tüm bunların ötesinde Samsung, kendi karını da göz önünde bulunduruyor. Öyle ki şirket, Galaxy cihazlarından oluşan ekosistemini genişletmek istiyor. Şu an için Samsung açısından en ideal senaryo, bir Galaxy S kullanıcısının aynı zamanda bir Galaxy Watch ve bir Galaxy Ring satın alması.