Samsung, Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4 yazılım güncellemeleri konusunda "kendi ayağına mı sıkıyor?"

Samsung'un Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4 yazılım güncellemeleri, kullanıcılarından tepki almaya başladı...

Samsung, "kendi ayağına mı sıkıyor?"

Samsung'un, şu anda Android cihazlar dünyasında en iyi satış sonrası yazılım destek politikasına sahip şirketlerin başında geldiği açık. Üst seviye cihazlarından bazıları dört büyük işletim sistemi yükseltmesi alırken, birçok üst seviye ve orta sınıf Galaxy cihazı üç büyük işletim sistemi yükseltmesi için uygun ve bu gruplardan herhangi birine girmeyen hemen hemen tüm cihazlar iki büyük Android işletim sistemi güncellemesi alıyor.

Güvenlik güncellemeleri alanında da Samsung oldukça iyi bir performansa sahip. Çoğu telefon ve tableti için yeni aylık güvenlik güncellemeleri sunma konusunda Google'ı bile geride bırakıyor. Samsung, cihazları için beş yıl boyunca güvenlik güncellemeleri vaat ediyor ve Koreli devin her yıl piyasaya kaç cihaz sürmeye devam ettiği düşünülürse bunun küçümsenecek bir şey olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Ancak Samsung'un bu başarısını tekrarlayamadığı oldukça önemli bir alan var: Katlanabilir telefonları... Yeni katlanabilir modeller Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4 söz konusu olduğunda şirket, güvenlik güncellemeleri için ağır davranıyor gibi görünüyor. Her iki telefon da aylık güvenlik güncellemeleri almaya uygun olsa da, çoğu pazarda şu anda iki aylık olan Temmuz güvenlik güncellemesi mevcut.

Samsung, Z Fold 4 ve Z Flip 4 için birkaç kararlılık güncellemesi yayınladı, bu yüzden tamamen unutulmadıkları söylenebilir. Ancak, seri için güvenlik güncellemelerinin genellikle geride kalması, hayranlar tarafından pek hoş karşılanmıyor ve "Samsung kendi ayağına sıkıyor" yorumları yapılıyor...