Samsung'un Hibrit Akıllı Saati Beğeni Topladı

Samsung'un bir sonraki akıllı saati, LG Watch W7 gibi bir hibrit olabilir!

Samsung'dan dahiyane prototip

Son zamanlarda akıllı saatlerdeki "akıllı elemanların" pili bittiğinde bile saati göstermeye devam etmelerini sağlamaya yönelik bir trend var. Örneğin LG Watch W7, ekranın şarjı bittikten sonra bile zamanı göstermeye devam ediyor. Yeni bir patent, Samsung'un LG'nin saatine benzer bir konsept üzerinde çalıştığını, ancak önemli bir fark yaratacağını gösteriyor.

USPTO (Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi) ile yapılan ve LetsGoDigital tarafından tespit edilen patente göre şirket, mekanik kollara da sahip olan bir dokunmatik ekranlı akıllı saatin üzerinde çalışıyor.

Patent, bir akıllı saatin normal özelliklerini, eski akrep ve yelkovan nostaljisi ile birleştirme üzerine alınmış durumda, ancak bu saatin Tizen mi Wear OS mu ya da farklı bir işletim sistemine mi sahip olacağı konusunda bilgi vermiyor.

Belgede yazana göre ekranın pili bittiğinde analog kollar zamanı göstermeye devam edebilecek. Saati ayarlamak için kullanılan fiziksel bir çark var ve ayrıca alarm kurmak için de kullanılabiliyor.

Saat iki pile sahip olacak, bunlardan biri akıllı saatin daha fazla güç gerektiren bölümleri için, diğeri ise analog modda saatin ilerlemesini sağlamak için kullanılacak.

Garip bir şekilde, patent aynı zamanda, saatin, bileğinizden fotoğraf çekebilecek bir kameraya da sahip olabileceğini öne sürüyor.

Bu tasarım şu anda sadece patent. Bu yüzden şirketin sıradaki akıllı saatinde bu özellerin olacağını garanti etmiyoruz. Samsung, yeni Galaxy Watch'ı henüz Ağustos ayında yayınladı, bu yüzden bu yeniliklere sahip olacak saatin 2019'a kadar resmi olarak duyurulmayacağından emin olabiliriz.

Okuyucu Yorumları