Samsung'un telefonunuzu kontrol edebilen ayakkabısı hazır

Samsung, beklenmedik bir sürpriz yaparak, dokunmaya gerek kalmadan akıllı telefonu kontrol edebilen bir spor ayakkabı tasarladığını duyurdu. Ancak ayakkabılar sınırlı sayıda üretildi ve ulaşması oldukça zor.

Samsung'un telefonunuzu kontrol edebilen ayakkabısı hazır

Eğer telefonunuzdaki çalma listesini telefonunuza dokunmadan başlatma fikri kulağınıza güzel geliyorsa, artık bunun sıra dışı bir yolu daha var: Samsung'un sınırlı sayıda ürettiği spor ayakkabı...

Ayakkabılar gerçekten de sınırlı sayıda. Öyle ki Samsung sadece altı çift üretmiş durumda. Shortcut Sneaker, Samsung, Elitac Wearables ve spor ayakkabı tasarımcısı Roel van Hoff'un işbirliğiyle tasarlandı.

Shortcut'ın tabanlarındaki hareket sensörleri, ayak ya da el hareketleriyle beş farklı eylemi tetikleyebiliyor. Bu kısayolların tam olarak ne olduğu henüz tam olarak belli değil, ancak bunlardan bazılarının telefon görüşmesi yapmak veya ay yürüyüşü (moonwalk) yaparak müzik çalmak olduğu belirtiliyor.

Aşağıdaki videoda da açıklandığı üzere, spor ayakkabılar mağazalarda satışa sunulmayacak. Altı çift, "Samsung Members" üyesi olmak koşuluyla yarışmayı kazananlara verilecek. Kullanıcılar, yarışmaya 9 Temmuz'a kadar Samsung Members hesabından katılabilecek. Kazananlar ise 15 Temmuz haftasında açıklanacak.

Shortcut spor ayakkabıları elbette Samsung'un spor ayakkabı sektörüne girdiğinin bir işareti değil. Bu hamle daha çok eller serbest hareket kontrollerinin ilerleyen zamanlarda daha çok kullanılacağının işareti.

Bu hafta Apple, AirPods Pro 2 kullanıcılarının yakında iOS 18'de telefon aramalarını yanıtlamak için kafa hareketlerini kullanabileceklerini duyurdu. Bu özellik etkinleştirildiğinde, başınızı sallayarak bir aramayı kabul edebilecek veya reddedebileceksiniz.