Samsung'un Televizyonları Hack'lendi!

CIA hack'leri ve Tizen'deki açıklardan sonra sürpriz olmasa da, Samsung'un bazı TV'lerinin uzaktan hack'lenebildiği yine ortaya çıktı!

Samsung TV'ler hack'lendi!

Aslında bu yeni bir olay değil; akıllı televizyonların ele geçirildiğine daha önce de şahit olmuştuk. Ancak bu defaki olay Samsung'un başına geliyor. Samsung'un yeni seri akıllı televizyonları arasındaki 2 modelinin bu açığa kurban gittiği bilgisi gelirken, hemen yukarıdaki videoda televizyonların nasıl ele geçirildiği ayrıntılarıyla anlatılıyor.

DVB-T (Digital Video Broadcasting-Terrestrial – Dijital Karasal Yayın) kullanan vericiler yoluyla gerçekleştirilen saldırılan neticesinde, televizyonun tüm kontrolü elde edilebiliyor, üzerinde kamera ve mikrofon yer alıyorsa onlara erişim imkanı sağlanabiliyor. Hatta daha ötesinde, televizyona bağlı olan diğer ağ cihazları da erişime açık hale gelebiliyor.

Dünyanın bazı bölgelerinde yaygın şekilde kullanılan dijital karasal yayın, televizyonu ele geçirmek için tek başına yeterli değil. Kullanıcının aynı zamanda internete de bağlı olması gerekiyor. Elbette bu gibi tehditlerden korunmanın en kolay yolu, ister akıllı telefon ister televizyon olsun, yazılım güncellemelerinin zamanında yapılmasından geçiyor.

Okuyucu Yorumları