Samsung'un web tarayıcısı, yıllar sonra Windows'a geldi

Samsung, sürpriz bir şekilde Android'e özel olan web tarayıcısının Windows sürümünü Microsoft Store'da yayınlamaya başladı.

Samsung'un web tarayıcısı, yıllar sonra Windows'a geldi

Artık Windows 10 ve 11 bilgisayar sahipleri tarafından kullanılabilecek yeni bir internet tarayıcısı daha var. Görünüşe göre Samsung da tarayıcı yarışına katılmış durumda. Zira Samsung internet tarayıcısı şu anda Microsoft Store'da indirilebilir durumda.

Bu tarayıcının başka bir versiyonu yıllardır Samsung'un Galaxy akıllı telefon ve tabletlerinin yanı sıra tüm Android cihazlarda kullanılabiliyordu. Ancak bu yeni Windows sürümü, tüm Windows 10 ve 11 bilgisayarlar ve tabletler için kullanılabiliyor ve sadece Samsung üretimi Windows cihazlarıyla sınırlı değil.

SamMobile'ın aktardığına göre, Windows'taki Samsung internet tarayıcısı, Android sürümü için kısmi senkronizasyon desteğine sahip. Bu tarayıcıya Samsung hesabınızla giriş yaparsanız, tarama geçmişiniz, yer imleriniz, kayıtlı sayfalarınız ve açık sekmeleriniz Android ve Windows sürümlerinde senkronize olabiliyor. Ancak, kayıtlı şifrelerin senkronizasyonu henüz desteklenmiyor.

Desteklenen diğer özellikler arasında Gizli mod, reklam engelleyici desteği ve diğer tarayıcılardan tarama geçmişinizi, yer imlerinizi ve arama motorunuzu içe aktarmanın bir yolu yer alıyor.

İnsanların Chrome veya Edge yerine Samsung Internet kullanıp kullanmayacağını zamanla göreceğiz. Ayrıca Samsung'un gerçek bir rakip haline gelmesi için tarayıcının Windows sürümünü desteklemesi ve yeni özellikler eklemeye devam etmesi gerekiyor.