Samsung'un Apple Vision Pro rakibi ilk kez göründü; hemen kayboldu

Samsung'un Apple Vision Pro'ya rakip olması için geliştirdiği XR başlığı kısa bir süre internete göründü ve bir anda ortadan kayboldu.

Samsung'un Apple Vision Pro rakibi ilk kez göründü

Samsung’un, Apple Vision Pro'ya rakip olabilecek bir genişletilmiş gerçeklik (XR) başlığı üzerindeki gizli çalışması, ilk prototipin görüntüleri ve teknik özelliklerinin ortaya çıkmasıyla bir adım daha ilerlemiş gibi gözüküyor. Hızla yayından kaldırılmasına rağmen, Çinli bir teknoloji sitesi, bir Samsung XR başlık prototipinin ayrıntılarını paylaştı. Sızan bilgiler, Samsung’un XR cihazı vizyonuna ilk bakışımızı sunuyor.

Samsung XR başlık prototipinin köşelerinde muhtemelen konumsal izleme için kullanılan dışa bakan dört izleme kamerası bulunuyor. Ayrıca renk geçişi için çift RGB kamera ve el ve çevre takibi için bir derinlik sensörüne de sahip.

Başlık, ince bir vizör tasarımı için OLED mikro ekranlar ve yassı lensler kullanıyor. İlginç bir şekilde, bir Qualcomm XR çip seti yerine Samsung’un kendi Exynos 2200 çipi tarafından destekleniyor. Bu çip setinin, akıllı telefonlarda aşırı ısınma ve güç sınırlama sorunları nedeniyle eleştirilmiş olduğunu unutmamak gerekiyor ve Samsung’un çipi genişletilmiş XR iş yükleri için optimize edip etmediği henüz belli değil.

Samsung’un prototipi, bazı rakiplerinin ürünlerinin aksine özel hareket kontrolleri içermiyor ve yalnızca el ve göz izleme girdilerine dayanıyor gibi görünüyor. Potansiyel bir tüketici sürümünün fiyatının 1.500 - 2.000 ABD Doları olacağı tahmin ediliyor ve bu da Apple’ın 3.500 ABD Doları değerindeki Vision Pro başlığından çok daha ucuz olacaktır.

Öte yandan bu, Samsung’un AR/VR endüstrisine ilk girişi değil. 2015 yılında Samsung, yeni Gear VR başlığını tanıttı. Ancak bu başlığın, çalışması için dahili ekran görevi görecek ikinci bir cihaza ihtiyacı vardı.

Samsung’un, Apple ile daha iyi rekabet edebilmek için XR başlığını geliştirmeye ve iyileştirmeye devam ederken 2024’ün ortalarında bir lansman tarihi hedeflediği bildiriliyor. Cihaz, Android tabanlı bir XR yazılım platformunda çalışacak. Spesifikasyonlar lansmandan önce değişebilse de, sızan bu ayrıntılar, Samsung’un XR başlığı tutkusuna dair değerli bilgiler sağlıyor.