Samsung'un yeni Android planı: Yazıcılar!

Samsung, en sıkıcı donanımlardan biri olan yazıcıların kaderini Android ile değiştirmek istiyor!

Samsung'un yeni Android planı

Yazıcılar kadar sinir bozucu olabilen çok az sayıda teknoloji ürünü vardır ancak Samsung, çok özellikli, akıllı yazıcılarına geliştiricilerin uygulama yazmalarını sağlayarak bu durumu değiştirmek istiyor.

Uygulamalar, Samsung'un MultiXpress ve ProXpress serisi akıllı ofis yazıcıları üzerinde çalışacaklar ve yeni Smart UX SDK ile hazırlanabilecekler.

Firma, pek çok geliştiricinin yazıcıları için Android uygulamaları yazmasını ümit etse de, şu ana kadar Samsung dışında bunu yapan tek firma, Koreli Hancom. Hancom'un Office uygulaması sayesinde kullanıcıların belgeleri doğrudan yazıcıda görmeleri ve düzenlemeleri mümkün oluyor; hataları düzeltmek için bilgisayara dönme sorunu ortadan kalkıyor. Samsung'un kendisi de bazı uygulamalar yazmış durumda ve bu uygulamaların arasında, Google Drive, Dropbox, OneDrive gibi bulut depolama hizmetlerinin kullanımını sağlayan Mobile Print de bulunmakta.

Samsung, geliştirici sitesi üzerinden indirilmek üzere SDK'yı ulaşılabilir duruma getirdi. Bu araç sayesinde geliştiriciler, yazma, tarama ve kopyalama gibi özelliklerin yanı sıra, bulut tabanlı uygulamalara da ulaşabilmekte. Geliştiricilerin aracı kullanmaya başlamalarına yardımcı olmak adına da bir programlama rehberi yayınlanmış durumda.

Samsung'un, daha fazla profesyonel yazıcı satmak için Android ekosistemindeki konumundan faydalanması oldukça mantıklı gözüküyor. Ama geliştiricilerin, bu özel uygulamaları yazmalarını sağlamak büyük ihtimal ile oldukça zor olacaktır...

Okuyucu Yorumları