Galaxy S23'ün özel Snapdragon işlemcisi kesinleşti

Samsung'un Galaxy S23 serisinde Snapdragon 8 Gen 2'nin özel bir modelini kullanacağı zaten konuşuluyordu. Ve şimdi, bu işlemci ve adı kesinleşti...

Galaxy S23'ün özel Snapdragon işlemcisi kesinleşti

Samsung'un Galaxy S23 serisinde Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisinin hız aşırtmalı (overclock) bir sürümünü kullandığına dair yaygın bir söylenti uzun zamandır var. İşlemcinin Galaxy için Snapdragon 8 Gen 2 Mobil Platform olarak adlandırılacağı da konuşulanlar arasındaydı. Şimdi ise, işlemcinin gerçek markalamasını gösteren bir görüntü sızdı.

Sızan görselde de görebileceğiniz gibi Galaxy S23'ün tanıtım görsellerinde Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy markası açıkça gözüküyor. Bir diğer görsel, Galaxy S23 Ultra'nın oyun performansını sergiliyor ve işlemcinin özel markasını gösteriyor. Ayrıca, Galaxy S23'ün çipsetine özel Android yarış oyunu Wreckfest için bir tür optimizasyon yapıldığını da belirtiyor.

Önceki sızıntılar, Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy işlemcisinin, standart Snapdragon 8 Gen 2'nin hız aşırtmalı bir versiyonu olduğunu iddia ediyordu. Bu işlemci, 3,2 GHz yerine 3,36 GHz'de çalışan birinci sınıf bir CPU çekirdeğine ve 680 MHz yerine 719 MHz'de çalışan Adreno 740 GPU'ya sahip. Yani, çipseti teorik olarak standart Snapdragon 8 Gen 2'den biraz daha hızlı olacak. Ancak, Samsung'un Galaxy S23 serisinde uyguladığı ısı dağıtma mekanizmasına ve yazılım optimizasyonuna bağlı olarak performansta farklılıklar yaşanabilir.

Özel Snapdragon 8 Gen 2 çipinin gözle görülür bir fark yaratıp yaratmadığını ancak cihazı kapsamlı bir şekilde test ettikten sonra söylemek mümkün olacak. Galaxy S23'ün 128 GB versiyonu dışında, serideki diğer tüm cihazlarda UFS 4.0 depolama (UFS 3.1 çiplerinden iki kat daha hızlı) ve LPDDR5X RAM bulunuyor.