SanDisk'ten sorunsuz içerik transferi

Yeni SanDisk akıllı telefonlar ile yeni nesil USB-C cihazlar arasında içerik transferi sunuluyor.

SanDisk'ten yeni flash bellek

Depolama teknolojileri ve çözümlerinde çalışmalara yapan Western Digital® Corporation (NASDAQ: WDC), yaptığı açıklamada SanDisk markasının mobil depolama çözümlerini yeni SanDisk Ultra Dual Drive USB Type-C flaş sürücü ile genişlettiğini duyurdu. Uç tarafı içeri sokulabilen tasarıma sahip yeni nesil sürücü, daha yüksek hız ve kapasite ile tüketicilere hızlı ve kolay bir şekilde depolama alanı sunarken akıllı telefonlar ile günümüzün USB-C cihazları arasında içeriklerin transferini mümkün hale getiriyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan SanDisk Ürün Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dinesh Bahal, "İki tarafı da kullanılabilen bu USB Type-C sürücü, sunduğu etkileyici hız ve çok amaçlı potansiyeli ile bir oyun değiştirici. Her geçen gün daha fazla Type-C cihaz pazara sunulurken Type-C mobil sürücülerimiz ile müşterilerimize eksiksiz mobil depolama ürün ailesi sunabileceğiz. Yeni SanDisk Ultra Dual Drive USB Type-C flaş sürücü şimdi iki kat daha fazla kapasite sunarak fotoğraf, video ve dosyaların cihazlar arasında daha hızlı ve kolay bir şekilde taşınabilmesini mümkün kılan bir esneklik sağlıyor ve cihazların kapasitesini genişletme özgürlüğünü getiriyor." dedi.

128GB'a varan kapasiteye sahip yeni SanDisk Ultra Dual Drive USB Type-C, her iki tarafı da kullanılabilen bir adet USB Type-C ve bir adet standart USB (Type-A) bağlantısı bulunduruyor. Sürücü, bu sayede kullanıcıların akıllı telefonları veya tabletlerinde kolaylıkla yer açmasını veya akıllı telefonları, tabletleri, bilgisayarları ve yeni nesil cihazları arasında dosya transferleri yapmasını sağlıyor. USB 3.1 performansı ile 150MB/s'ye varan hız sunan sürücü, kullanıcılara fotoğraflarını, videolarını ve dosyalarını bilgisayara taşıyacakları zaman olağanüstü bir hız sunuyor.

Pazar araştırma şirketi Strategy Analytics'ten Kablosuz Cihaz Stratejileri Direktörü Ken Hyers, "2020 yılına kadar dünya genelinde satılan akıllı telefonların yüzde 44'ünün USB-C bağlantısına sahip olacağını tahmin ediyoruz ki bu, gelecek dört yıl içerisinde yüzde 800'lük bir büyüme anlamına geliyor. Bu büyüme beklentisini dikkate aldığımızda, tüketiciler için farklı bağlantıya sahip cihazlar arasında dosya transferi ve bu dosyalara erişimi mümkün kılan SanDisk Ultra Dual Drive USB Type-C flaş sürücü gibi çok daha fazla çözüm göreceğimizi düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Android™ cihazlar için geliştirilen SanDisk® Memory Zone uygulaması ile çalışan SanDisk Ultra Dual Drive USB Type-C flaş sürücü, bu sayede kullanıcıların cihazlarındaki içerikleri kolaylıkla yönetmelerini ve yedeklemelerini sağlıyor. Google Play™ Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebilen uygulama, sürücünün uyumlu bir cihaza takılması ile otomatik olarak açılıyor ve kullanıcıların içeriklerine anında ulaşmasını mümkün kılıyor.

SanDisk Ultra Dual Drive USB Type-C flaş sürücü, SanDisk markasının USB sürücülerden taşınabilir SSD'lere kadar genişleyen USB Type-C flaş bellek çözümlerini tamamlıyor.

Fiyat ve Bulunabilirlik

SanDisk Ultra Dual USB Type-C flaş sürücü beş yıl garantili olup dünya genelinde Amazon ve diğer perakendeciler üzerinden temin edilebilir. 16GB, 32GB, 64GB ve 128GB kapasite seçeneklerine sahip sürücünün ABD için tavsiye edilen satış fiyatı sırasıyla 19,99, 29,99, 39,99 ve 69,99 dolardır.

Okuyucu Yorumları